Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τον Γενικό Γραμματέα Δασών κ. Κ. Αραβώση, με τον οποίο και συζήτησαν για σειρά ζητημάτων των αρμοδιοτήτων του στην ΠΕ Πέλλας.

Αρχικά ο κ. Αραβώσης παρουσίασε στον Βουλευτή την πορεία των τελευταίων μηνών μετά την ψήφιση των σχετικών διατάξεων τον Μάιο (Ν.4915/2022) αναφορικά με τους δασωμένους αγρούς, αναφέροντας πως τα πρώτα συμπεράσματα είναι θετικά και η εφαρμογή του Νόμου προχωράει ομαλά.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για τα περιθώρια απελευθέρωσης της καυσοξύλευσης για την κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων των παρακείμενων οικισμών σε δάση και δασικές εκτάσεις ανά την επικράτεια. Ήδη έχουν εκδοθεί σχετικές κατά τόπους αποφάσεις -και στην Πέλλα- ενώ με χθεσινή απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος ρυθμίζονται όλα τα επιμέρους θέματα.

Τέλος, ο κ. Αραβώσης αναφέρθηκε και στο Smart Forest Innovation Challenge, το Πρόγραμμα Εύρεσης και Ανάδειξης Τεχνολογικών Λύσεων για τα Δασικά Οικοσυστήματα που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία με την υποστήριξη του Elevate Greece. Πρόκειται για τον πρώτο Διαγωνισμό Καινοτομίας αποκλειστικά για τα Δάση, με στόχο την ανάδειξη των τεχνολογικών προκλήσεων για τα δασικά οικοσυστήματα σε θεματικές που αφορούν στην πρόληψη, την προστασία, την αποκατάσταση και την ψηφιοποίηση των δασών.

Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε την ενίσχυση της Διεύθυνσης Δασών Πέλλας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης και αντικατάστασης υλικοτεχνικού εξοπλισμού.