Θετική διαγράφεται η προοπτική αποζημίωσης των παραγωγών σπαραγγιών της Αλμωπίας, μετά τη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ιορδάνη Τζαμτζή με τον ΥΠ.Α.Α.Τ. Γεώργιο Γεωργαντά και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Ο κ. Τζαμτζής ζήτησε την άμεση οικονομική ενίσχυση των παραγωγών, που είδαν να καταστρέφονται τα πλαστικά επικάλυψης, στις καλλιέργειες σπαραγγιού, από το ακραίο φαινόμενο του «αεροχειμάρρου», στις 8 Φεβρουαρίου  2022.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, οι ζημιές αφορούν σε 3.618.5 στρέμματα ενώ με βάση την τρέχουσα τιμή των πλαστικών επικάλυψης, προς 4,34 ευρώ το κιλό, το συνολικό κόστος των υλικών αυτών ανέρχεται σε 785.392,44. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ζήτησε συνολικό ποσό αποζημίωσης 857.403,12 ευρώ, συνυπολογίζοντας τα ημερομίσθια που απαιτούνται, προς 35 ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών.  Από τον απαραίτητο καταμερισμό προκύπτουν περίπου 237 ευρώ ανά στρέμμα.

Ο κ. Τζαμτζής απέστειλε στους κυρίους Γεωργαντά και Τριαντόπουλο πλήρη κατάλογο με τα ονόματα των πληγέντων καλλιεργητών.

Οι δύο Υπουργοί αντιμετώπισαν θετικά το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, κατανοώντας ότι δεν θα πρέπει να διακοπεί ο κύκλος παραγωγής σπαραγγιών, ενδεχόμενο που θα προσέθετε μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, στα ήδη υπάρχοντα.