Στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα 9 έως 11 Οκτωβρίου, συμμετείχε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» κ. Δημήτρης Μπίνος.

Ο κ. Μπίνος ήταν προσκεκλημένος του Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Κουσκούκη, ενώ παρόντες ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών και ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων και Ιατρός κ. Ιωάννης Συκιώτης. Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Συμμετείχαν εκλεκτοί εμπειρογνώμονες διεθνώς καταξιωμένοι και παρείχαν πλήρη ενημέρωση για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και τις εξελίξεις στην Ιαματική Ιατρική με διαλέξεις και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας.

RemasterDirector_V0

Το Συνέδριο διεξήχθη με διεθνή συμμετοχή και σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Περιφέρεια Αττικής. Η Ιαματική Ιατρική, όπως τόνισε ο Πρόεδρος καθηγητής ιατρικής Κωνσταντίνος Κουσκούκης, ως συμπληρωματική θεραπεία βοηθά στην θεραπεία, αποκατάσταση και αποθεραπεία της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπίνος, «η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να επενδύσει στην Ιαματική Ιατρική έχοντας πλήθος πηγών στην επικράτεια. Η ανάπτυξη αυτού του τομέα της ιατρικής θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού, παρατείνοντας την τουριστική περίοδο και αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας τονώνοντας την τοπική και εθνική μας οικονομία».

RemasterDirector_V0