Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων το Κέντρο Φυσικής Ιστορίας Υδροβιότοπου Άγρα-Βρυτών-Νησίου πριν λίγες μέρες είχε τη χαρά να φιλοξενήσει μικρούς μαθητές από Έδεσσα και Σκύδρα. Οι μικροί επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην έκθεση πουλιών και θηλαστικών, ενημερώθηκαν για τα σπάνια ζώα που φιλοξενούνται στην ευρύτερη περιοχή αλλά και για την οικολογική αξία και σημασία του Υδροβιότοπου καθώς είναι προστατευόμενη περιοχή και αποτελεί τις πηγές του Εδεσσαίου ποταμού που καταλήγουν στη πόλη της Έδεσσας και τους περίφημους καταρράκτες, μοναδικούς σε όλη την Ευρώπη.

Το Κέντρο λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο υπό την επίβλεψη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου  Έδεσσας (ΔΗΚΕΔΕ) και έχει υποδεχτεί εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό από χώρες όπως Αγγλία, Γαλλία, Ισραήλ, Νότια Αφρική, Αυστραλία, Αμερική και πολλές άλλες.

Στις δράσεις του Κέντρου εκτός από ξενάγηση στο χώρο που φιλοξενεί την σπάνια συλλογή 300 και πλέον πουλιών και θηλαστικών, περιλαμβάνεται παρατήρηση πουλιών με κιάλια – τηλεσκόπια καθώς και ενημέρωση στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου.

Λειτουργεί Τρίτη έως Κυριακή από 10:00 έως 16:00.

Για πληροφορίες και ξεναγήσεις σχολείων :

23810 92618 Κέντρο Φυσικής Ιστορίας

23810 20300 Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Καταρρακτών