Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίουπου έγινε την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου έθεσα (εκτός Ημερήσιας Διάταξης) ένα ζήτημα που απασχολεί όλους τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα:

Στις 3 Αυγούστου 2021 ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, σε δελτίο τύπου του γραφείου του,ανέφερε: «Ικανοποιείται το αίτημα που είχε υποβληθεί από την Τοπική Κοινότητα Άρνισσας στη ΔΕΗ για την παραχώρηση ενός εκ των δύο ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας». (Τα εν λόγω ασθενοφόρα χρησιμοποιούσε ο ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα).

Αυτή η εξέλιξη σημειώθηκε έπειτα από σχετική αναφορά που κατατέθηκε στη Βουλή (αρ. πρωτ.: 2803/20-5-21).Από τότε δόθηκαν απαντήσειςαπό όλους τους εμπλεκομένους του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας καθώς και της Δ.Ε.Η Α.Ε.Ειδικότερα, η Δ.Ε.Η Α.Ε., με έγγραφο της στις 31/5/21 (αρ. πρωτ.: ΓρΔ/928), μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «στην προκείμενη περίπτωση και εξετάζοντας το αίτημα που τέθηκε από την Τοπική Κοινότητα Άρνισσας, κρίνουμε ότι μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα του Κέντρου Υγείας Άρνισσας με την παραχώρηση ενός εκ των δύο (2) ασθενοφόρων που χρησιμοποιούσε ο ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των εννέα (9) παρακείμενων χωριών».  Παράλληλα, ανέφερε ότι η παραχώρηση θα γίνει με βάση τις ισχύουσες διαδικασίες της επιχείρησης.

Από τότε…«κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι» και το ασθενοφόρο,ενάμισι χρόνο μετά(!), δεν έχει παραχωρηθεί ακόμη στο Κέντρο Υγείας. Τονίζω στο σημείο αυτό ότι το μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει σήμερα το Κέντρο Υγείας είναι εικοσαετίας και έχει συνεχώς τεχνικά προβλήματα στην λειτουργία του λόγω παλαιότητας και πολλών χιλιομέτρων, με ότι αυτό συνεπάγεται στην εξυπηρέτηση των πολιτών- ασθενών αλλά και στην ασφάλεια του προσωπικού. Άρα λοιπόν είναι επιτακτική ανάγκη να αντικατασταθεί, αν όχι με ένα καινούριο, έστω με την παραχώρηση ενός ασθενοφόρου από την Δ.Ε.Η., καθώς ο Α.Η.Σ Αμυνταίου – Φιλώτα έχει κλείσει.

Ζήτησα λοιπόν από τον Δήμαρχο να έρθει σε επικοινωνία με τον κ. Καρασμάνη ώστε να δούμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται το ζήτημα αυτό ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει τόσο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας όσο και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.Ο κ. Γιάννου μου απάντησε ότι θα ζητήσει να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα ώστε να προωθηθεί και να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Άρνισσας.

 

Βαγγέλης Δ. Θωμάς

Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Έδεσσας