Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων

Συνελήφθησαν χθες (20 Οκτωβρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς κατελήφθησαν να προβαίνουν σε παράνομες σκαπτικές εργασίες, με σκοπό την αναζήτηση αντικειμένων αξίας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων, μηχάνημα ανίχνευσης υπόγειων νερών, καθώς και δύο σκαπτικά εργαλεία.

 

Εξιχνίαση κλοπών ·   Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιούλιο του 2022, παραβίασαν οικία αλλοδαπού και αφαίρεσαν πορτοφόλι που περιείχε χρηματικά ποσά 3.500 ευρώ και 60.000 Δηναρίων Σερβίας και ένα ρολόι αξίας 900 ευρώ.

·   Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου 2022, εισήλθε σε κατάστημα στις Σέρρες προσποιούμενος τον πελάτη και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα αξίας 2.005 ευρώ.