Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Ώρα: 21:00

«Σκηνή Σωκράτης Καραντινός» – Μονή Λαζαριστών

 

 

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Epopsis παρουσιάζουν τον Αργεντινό μαέστρο Luis Borda, από τους λαμπρότερους εκπροσώπους του Tango Nuevo στην Ευρώπη και τον κόσμο, μαζί με την Ελληνίδα ερμηνεύτρια από την Κρήτη, Γεωργία Βεληβασάκη, σε μια μεγάλη συναυλία στην Θεσσαλονίκη.

 

Ο Luis Borda και η Γεωργία Βεληβασάκη, έχοντας στη «βαλίτσα» τους εξαιρετικές κριτικές και το χειροκρότημα ενός θερμού κοινού στις συναυλίες τους σε θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης, παρουσιάζουν ένα μουσικό υλικό με τον αέρα της Αργεντινής και της Κρήτης, τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από πλήθος «συναντήσεων και αποχαιρετισμών» (encuentros y despedidas) των δύο καλλιτεχνών.

 

Μαζί με τον Luis Borda και τη Γεωργία Βεληβασάκη συμπράττουν κορυφαίοι μουσικοί όπως ο Σπύρος Ρασσιάς (πιάνο), ο Παντελής Αγκιστριώτης (κρητική λύρα), ο Δημήτρης Αραμπατζής (bandoneon) και ο Ανδρέας Ζιάκας (κιθάρα). Συμμετέχει στο τραγούδι ο Ανδρέας Σμυρνάκης.

 

Την παράσταση εμπλουτίζει, με φλόγα και ένταση, το αριστοτεχνικό ζευγάρι χορευτών του αργεντίνικου τάνγκο Νάντια Χρονίδου & Γιάννης Σαπατόρης.

 

Η εκδήλωση έχει την υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

(με ηλεκτρονικά εισιτήρια μηδενικής αξίας από τη viva.gr, https://www.viva.gr/tickets/music/luis-borda-georgia-belibasaki/

 

 

 

 

Αντί εισιτηρίου συλλέγονται προαιρετικά τρόφιμα ΥΠΕΡ της «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»