Ημέρα γενεθλίων είναι η σημερινή για τον Αερωπό MANDYNAMIC, αφού  τρία χρόνια πριν τέτοια μέρα, η ομάδα ξεκινούσε από την Έδεσσα για το μεγάλο ευρωπαϊκό της ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας προκειμένου να αντιμετωπίσει για τους “32′”του EHF Challenge Cup την πανίσχυρη τοπική  HC NEVA.

Η κορυφαία ομάδα που έχει αναδείξει ποτέ ο αθλητισμός του Νομού Πέλλας μέχρι να φτάσει στην Αγία Πετρούπολη ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

Καταλληλότερος για να αναφερθεί σε εκείνο το αγωνιστικό καί διοικητικό θαύμα του Αερωπού MAN DYNAMIC, της σεζόν 2018-19
δε μπορεί να είναι άλλος από τον τότε πρόεδρο Μάκη Ρόμπη.

 

Τον άνθρωπο δηλαδή που υπήρξε η “ψυχή” της ομάδας επί 10 και πλέον χρόνια με πολύπλευρη προσφορά σε όλους τους διοικητικούς τομείς και επί προεδρίας του ο Αερωπός ευτύχησε να ζήσει τις κορυφαίες επιτυχίες της ιστορίας του, αγαπητός στον φίλαθλο κόσμο και με μεγάλη γνώση στο αναμφισβήτητα στο άθλημα.

Τα όσα μας είπε ο κ. Ρόμπης σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση σε μια συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει!

Πώς ξεκίνησε η σεζόν 2018-19 ?

“Το καλοκαίρι εκείνο κυκλοφορούσαν φήμες εντός και εκτός πόλης ότι ίσως δεν κατεβαίναμε καν στο πρωτάθλημα.

Ξεπεράσαμε τα όποια προβλήματα και με την στήριξη της MAN DYNAMIC δημιουργήσαμε μια ομάδα πρότυπο που χαιρόσουν να βλέπεις, κάναμε ένα ισχυρό team με βοηθό προπονητή τον Χρήστο Δεληχρήστο ένας πολύ αξιόλογος προπονητής που είχαμε την τύχη να έχουμε, έναν άνθρωπο με πολλές γνώσεις στο άθλημα του χάντμπολ, τον Κυριάκο τον Λάππα και τον φυσιοθεραπευτή τον Γιώργο τον Λιάσκο και μεγάλη ευλογία τον αρχηγό Παναγιώτη Τζουβάρα.

Πείτε μας δυο λόγια για αυτήν τη φανταστική χρονιά;

Δεν ξεκινήσαμε καλά στην αρχή, προβληματίστηκα αφάνταστα ωστόσο μετά την έκτη αγωνιστική βρήκαμε ρυθμό και κάναμε πορεία πρωταθλητισμού. Η ομάδα φτάνει στα play off. Κερδίζουμε μέσα στον Δούκα με εξαιρετική εμφάνιση και μέχρι την Έδεσσα με κατάμεστο γήπεδο η ομάδα βρέθηκε στην πρώτη τετράδα εξασφαλίζοντας την έξοδο στην Ευρώπη. Ακολουθεί μεγάλο πανηγύρι μέσα στο γήπεδο’ τη στιγμή που έπαιρνα τα δελτία ήλθε κοντά μου ο Κυριάκος ο Λάππας και μου λέει – Μάκη ετοιμάσου για τον ΠΑΟΚ, τον έχουμε, μου έλεγε απαντώντας του είπα εγώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο ρόστερ και εμείς είμαστε ταλαπωρημένοι. Τελικά πετύχαμε δύο πολύ μεγάλες νίκες στην Σταυρούπολη και στην Έδεσσα με αποτέλεσμα να τερματίσουμε στην 3η θέση πίσω από Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Ποιά ήταν η στιγμή που σας σημάδεψε πιο πολύ?

 

“Νομίζω η στιγμή που αποδείχθηκε πόσο είχε μεγαλώσει ο Αερωπός και πόσο το ένιωθε και ο μεγάλος μας χορηγός ήταν η βραδιά της 22ας Μαΐου και της νίκης με τον ΠΑΟΚ που μας ανέδειξε οριστικά τρίτους.

Τότε στο δείπνο που είχε παραθέσει στην ομάδα η MΑN DYNAMIC, το τηλέφωνο μου χτυπούσε ασταμάτητα για συγχαρητήρια από όλο το Νομό και όλη την Ελλάδα.

Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος που καθόταν απέναντι είπε κάποια στιγμή χαριτολογώντας πως ούτε το τηλέφωνο του πρωθυπουργού δεν χτυπούσε τόσο και στη συνέχεια η σύζυγός μου μου είπε κλείστο επιτέλους δεν γίνεται αυτό. Δεν γίνεται να το κλείσω της ανταπαντάω, εδώ με παίρνουν όλοι οι φίλοι και χορηγοί από όλο το Νομό διότι ο αγώνας ήταν τηλεοπτικός στην ΕΡΤ3. Εκεί κάποια στιγμή ο κ Πέτρος Νίκου δείχνοντας πόσο αγαπούσε την ομάδα και πόσο είχε εκτιμήσει την επιτυχία της και την Πανελλήνια απήχηση, μου ανακοίνωσε ότι η MAN DYNAMIC αναλαμβάνει όλα τα έξοδα της ευρωπαϊκής συμμετοχής, για όσα παιγνίδια θα δίναμε. Ήταν πραγματικά μια μεγάλη στιγμή για όλους μας. Και θεωρώ ΕΥΛΟΓΙΑ για τον Αερωπό την στήριξη τού από την MAN DYNAMIC όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά δεν μπορώ να παραλείψω και την μεγάλη και καθοριστική οικονομική συμβολή στο “χτίσιμο” εκείνης της ομάδας και του Χρήστου Μαρίνου γιατί εγώ μπορεί να έτρεχα και 10 ώρες την ημέρα για την ομάδα αλλά αν δεν ήταν αυτοί οι δύο δεν θα υπήρχε Αερωπός. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλον τον φίλαθλο κόσμο που μας συμπαραστάθηκε όλη την χρονιά, τους χορηγούς που μας στηρίξανε ιδιαιτέρως τον κ. Γιάννη Σηφάκη και κ. Ιορδάνη Τσώτσο για τη συμβολή τους στην ομάδα μας. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στα δύο αδέρφια Γιάννη και Τάσο που μας βοηθήσαν αφάνταστα σε όλους τους εντός έδρας αγώνες τον Σάκη Μπαγγέα για τη γραμματειακή υποστήριξη όλης της χρονιάς, τον Αντώνη Τοτίδη και τη σύζυγό μου που ήταν είτε αντός είτε εκτός δίπλα στην ομάδα.

Η Αγία Πετρούπολη ωστόσο  μνημονεύεται περισσότερο καθώς υπήρξε ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός  σταθμός στην ιστορία του Αερωπού, απέναντι στην ρωσική “αρκούδα” της Νέβα, μια ομάδα διεκδικήτρια του τροπαίου, την οποία μάλιστα μπόρεσε να κοντράρει έστω και για ένα ημίχρονο, πριν λυγίσει από τους δύο τραυματισμούς και έλλειψη βάθους.

Ήταν η 4η συμμετοχή ύστερα από εκείνες του 2012 που αγωνίστηκε στο Κρακούγιεβατς  της Σερβίας και του 2018 στην Λευκορωσία (δύο αγώνες) και με την Κυπριακή Πάφο που κάναμε δύο μεγάλες νίκες εντός κι εκτός το 2021.