Το βιβλίο «Ο Χο Τσι Μινχ στο τρενάκι της Καρατζόβας» (εκδ.Ενύπνιο, 2022) του Αντώνη Γιανακού, θα παρουσιάσει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 7 το απόγευμα, στο Παρθεναγωγείο (Βαρόσι, Έδεσσα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

-Θοδωρής Σαρηγκιόλης, ποιητής

-Ευάγγελος Κυριακού, μέλος Δ.Σ. του Φ.Σ.Ε..

Με τον συγγραφέα συνομιλεί η Κατερίνα Αθανασίου, μέλος Δ.Σ. του Φ.Σ.Ε..

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο (διήγημα):

   Ο Χο Τσι Μινχ βρέθηκε στο μακεδονικό μέτωπο με τη Γαλλική Αποικιακή Στρατιά την περίοδο 1916 – 1917. Στις αρχές Ιουλίου του 1916 αναλαμβάνει μία απροσδόκητη αποστολή. Η άφιξή του στη Θεσσαλονίκη σηματοδοτεί τη γνωριμία του με την ιστορία της πόλης και των προσώπων της.

Ο συγγραφέας:

Ο -Αντώνης Γιανακός (λογοτεχνικό ψευδώνυμο)- Γιάννης Αντωνιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1987 και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης. Εργάζεται ως δικηγόρος. Το 2012 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό τμήμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2008 εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και διηγήματα.

 

 

 

Πληροφορίες στο email: megasalexandrosedessas@gmail.com