Οι εκδηλώσεις μνήμης για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας στην Έδεσσα.

Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Αστυνομικός Διευθυντης Ν. Πέλλας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας Πέτρος Γαλανός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας και παρουσία εκπροσώπων όλων των τοπικών και στρατιωτικών αρχών και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου που τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις και κατέθεσαν στεφάνι τιμώντας τους φοιτητές που έπεσαν ηρωϊκά στο Πολυτεχνείο!

Το περιεχόμενο των εκδηλώσεων ήταν λιτό, περιλαμβάνοντας επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών.

Το σύνθημα ψωμί-παιδεία-ελευθερία, παραμένει επίκαιρο, εμπνέοντας τους σύγχρονους αγώνες για βελτίωση των όρων ποιότητας ζωής για όλους μας.

Ειδικότερα, την παροχή υψηλού επιπέδου μόρφωσης, την αύξηση της απασχόλησης των νέων, το κύμα της ακρίβειας που πολλοί έχουν πει το ψωμί ψωμάκι, καθώς και η εμβάθυνση της πραγματικής δημοκρατίας κι όχι αυτήν που ζούμε, μέσω της ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων γιατί τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να παίρνονται αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς!