Η πορεία νίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχίζεται αυτή τη φορά από την Πέλλα και τις μεγάλες συγκεντρώσεις πολιτών και αγροτών σε Έδεσσα και Γαλατάδες στην διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα στο νομό το πρωί της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου.

Η θερμή υποδοχή στην Έδεσσα από απλούς πολίτες και καταστηματάρχες εξέφραζε μια επιθυμία στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού της χώρας ότι «περιμένουμε να αναλάβεις τα ηνία της χώρας». Πολίτες όλων των ηλικιών έσπευσαν να σφίξουν το χέρι του Αλέξη Τσίπρα. Απογοητευμένοι από την κατάσταση που βιώνουν εξέφρασαν τις ελπίδες που τρέφουν για αλλαγή και δικαιοσύνη.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών τον προσέγγισαν για να τον συγχαρούν και να του πουν ότι αποτελεί την ελπίδα για το μέλλον της χώρας. «Σε περιμένουμε να γυρίσεις στη θέση σου» είπε μία κυρία  στον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από νεαρούς και νεαρές που του ζήτησαν να βγάλουν σέλφι. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν χάλασε το χατίρι σε κανέναν κι έβγαλε φωτογραφίες, ενώ μίλησε με τους έφηβους και για ποδόσφαιρο.

Την ίδια ώρα οι πολίτες, ιδιοκτήτες καταστημάτων μιλούσαν για την ακρίβεια που δήθεν έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία, την ανησυχία τους για τις επιχειρήσεις που κλείνουν, με καυστικό χιούμορ σχολίαζαν στον πρόεδρο τα παρελκόμενα της ενεργειακής κρίσης, ενώ κτηνοτρόφοι μίλησαν για τεράστιες απώλειες που οδηγούν σε σφαγές παραγωγικών ζώων γιατί δεν μπορούν να τα ταΐσουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από την Έδεσσα πως «οι εξυπνάδες του κ. Μητσοτάκη δεν μειώνουν τις τιμές, ούτε προστατεύουν την πρώτη κατοικία. Σε κάθε μήκος και πλάτος της χώρας η ελληνική κοινωνία υποφέρει από τις δραματικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην ενέργεια, στους μισθούς, στην αγοραστική δύναμη, στην προστασία της πρώτης κατοικίας. Οι  πολίτες υποφέρουν, η Δημοκρατία υπονομεύεται από παρακρατικές μεθόδους και την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός κρύβεται από τη Βουλή. Δεν έρχεται να δώσει απαντήσεις, αλλά προτιμά να πηγαίνει σε προστατευμένα κομματικά ακροατήρια και να εκτοξεύει ύβρεις, εξυπνάδες και διχαστικό λόγο. Με τις ύβρεις και τις εξυπνάδες ούτε η τιμή του ρεύματος μειώνεται, ούτε η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ πέφτει, ούτε η πρώτη κατοικία προστατεύεται από τα κοράκια και τους πλειστηριασμούς για τους νοικοκυραίους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.  Οι ύβρεις και ο διχαστικός λόγος δεν κρύβουν τα προβλήματα. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο του κ. Μητσοτάκη. Αν έχει επιλέξει να ισοπεδώσει τα πάντα προκειμένου να διασωθεί, θα αντισταθούμε, δεν θα τον ακολουθήσουμε. Θα επιμείνουμε να είμαστε δίπλα στους αδύναμους. Για να μην μείνει κανένας μόνος του αυτόν τον δύσκολο χειμώνα. Και κυρίως, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να επισπευσθεί η προοπτική της λαϊκής ετυμηγορίας. Να έρθει πιο κοντά η πολιτική αλλαγή και η προοδευτική διακυβέρνηση, που θα βγάλει την κοινωνία από το τέλμα και θα δώσει ανάσα στην κοινωνία και την πατρίδα μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη συνέχεια της περιοδείας του ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέλλας, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαλατάδων σε έναν κατάμεστο χώρο από αγρότες. Με την συμμετοχή του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και για τις προτάσεις του κόμματό μας για το αγροτικό εισόδημα. Σε όλη την διάρκεια της περιοδείας του ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν από την βουλευτή του νομού Θεοδώρα Τζάκρη, τον Συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας Γιώργο Σγορούδη και του Συντονιστές των Οργανώσεων Μελών του νομού.

Πριν αναχωρήσει από την Πέλλα, τα μέλη των οργανώσεων παρέθεσαν γεύμα σε εστιατόριο στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών.

 

 

Από το γραφείο τύπου της

Νομαρχιακής Επιτροπής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ