Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα το Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια, όπου συναντήθηκε με την Προϊσταμένη κ. Μ. Παππά, από την οποία και ζήτησε να ενημερωθεί για τις τρέχουσες εκκρεμότητες του Οργανισμού αναφορικά με την ΠΕ Πέλλας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κ. Παππά στον Βουλευτή, οι συνολικές δηλώσεις ζημιάς εντός της ΠΕ Πέλλας για το τρέχον έτος είναι περίπου 16.500, ένα πραγματικά μεγάλο νούμερο, με αποτέλεσμα ο όγκος εργασίας για τις υπηρεσίες να προκαλεί καθυστερήσεις. Σε κάθε περίπτωση, τα πορίσματα που αφορούν παγετό (περίπου 5.500 δηλώσεις), καθώς και οι ενστάσεις του 2021 ολοκληρώνονται, και τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι κοινοποιήσεις στις τοπικές κοινότητες, με το μεγαλύτερο μέρος να έχει κοινοποιηθεί πριν τις γιορτές. Οι υπηρεσίες επεξεργάζονται ήδη τα πορίσματα που αφορούν χαλάζι και βροχοπτώσεις, και οι κοινοποιήσεις αναμένεται να ακολουθήσουν εφόσον ολοκληρωθούν εκείνες του παγετού, ενώ παράλληλα ολοκληρώνονται και οι ενστάσεις διοικητικού ελέγχου για το προανθικό στάδιο. Γίνεται επίσης προσπάθεια να ολοκληρωθούν τα πορίσματα που αφορούν ζημιές που προκλήθηκαν από ανεμοθύελλες και χαλάζι στις 23 Ιουνίου και να κοινοποιηθούν και αυτά πριν τις γιορτές. Πρόκειται για ζημιές σε περιοχές όπως τα Άθυρα, το Δυτικό, η Αγροσυκιά, η Ραχώνα κ.α., και για τις οποίες έχουν ήδη δοθεί κάποιες προκαταβολές σε καλλιέργειες βάμβακος.

Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης ευχαρίστησε την κ. Παππά και όλο το προσωπικό των υπηρεσιών του Οργανισμού για την ταχεία επεξεργασία των υποθέσεων, παρά τον τεράστιο αριθμό τους, τονίζοντας όμως πως η απονομή δίκαιων αποζημιώσεων στην ώρα τους δεν είναι απλά ζήτημα συνέπειας, αλλά πραγματικής επιβίωσης για πολλούς αγρότες και τις οικογένειές τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι πως παρά τον όγκο των υποθέσεων και την ολοένα αυξανόμενη συχνότητα ακραίων καιρικών φαινομένων, η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει μειώσει κατά πολύ το χρόνο πληρωμής των αποζημιώσεων, οι οποίες δίνονται στο 100%, αντίθετα με τις πρακτικές των προηγούμενων ετών, όπου οι πληρωμές γίνονταν σε δόσεις και συχνά ολοκληρώνονταν μετά από ένα έτος.»