Καθοριστική στάθηκε η καθοδήγηση του Όλεγκ Μπλαχίν στο Δημήτρη Γιαννουλίδη, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή, με αξιόλογη αθλητική καριέρα και φοβερά πλούσιο παλμαρέ, ο οποίος στάθηκε τυχερός στο ότι κατά την περίοδο που φορούσε τη φανέλα του Ιονικού Νίκαιας (2001-2002), είχε ως προπονητή τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή Όλεγκ Μπλαχίν. Ο Μπλαχίν, ο αξιοθαύμαστος ηγέτης της Δυναμό Κιέβου, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση δύο κυπέλλων ΟΥΕΦΑ (1975, 1986), και το 1975, είχε ψηφιστεί ως ο καλύτερος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής. Από το 1990 και μέχρι το 2002, ο Μπλαχίν εργάστηκε ως προπονητής σε ομάδες της Ελλάδος και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό Πειραιώς, τον ΠΑΟΚ, τον Ιωνικό Νίκαιας και την ΑΕΚ.

Αυτήν ακριβώς την περίοδο συναντήθηκε με τον 20-χρονο τότε Δημήτρη Γιαννουλίδη. Η κάθε λέξη και η παρατήρηση ενός τόσο σημαντικού παράγοντα στον τομέα του ποδοσφαιρικού αθλήματος ήταν για τον νεαρό Δημήτρη περισσότερο από πολύτιμες και για πάντα έμειναν στην καρδιά του:

«Παίζεις για φήμη, δόξα και χρήμα, – του έλεγε επανειλημμένα ο κορυφαίος των κορυφαίων. – Δεν υπάρχουν όρια για σένα, μπορείς να πετύχεις τα πάντα στο ποδόσφαιρο». Όταν κατά την προπόνηση οι συμπαίκτες του Δημήτρη Γιαννουλίδη τον μάρκαραν αντιαθλητικά, ο Μπλαχίν εξοργιζόταν και τους έδιωχνε από την προπόνηση, λέγοντας ότι «θα σκοτώσετε το ταλέντο μας» και, απευθύνοντας στον ίδιο τον Δημήτρη, τόνιζε: «Για να μη σε σκοτώσουν πρέπει να φόρας καλαμίδες μπροστά και πίσω στα πόδια, ακόμα και στο μέτωπο, γιατί αλλιώς θα σε σκοτώσουν. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σε σταματήσουν». Τέτοια δύναμη είχε και αντικειμενική προσέγγιση για δίκαια προώθηση των αθλητών. Όταν ερχόταν η ώρα του αγώνα, ο Μπλαχίν ήταν σίγουρος για τη μέθοδό του και τις ικανότητες του κάθε ενός ποδοσφαιριστή. Δίνοντας οδηγίες πριν ξεκινήσει το ματς, έλεγε στον Δημήτρη: «Κάνε αυτά που μπορείς και αυτά που κάνεις στην προπόνηση».

Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι, εκτός από τα προαναφερόμενα, ο Όλεγκ Μπλαχίν ήταν από τους πρώτους Σοβιετικούς ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στο εξωτερικό (σπάνιο φαινόμενο για το σοβιετικό καθεστώς) και, συγκεκριμένα, στην Αυστριακή Φόρβερτς, καθώς και στον Άρη Λεμεσού, όπου ήρθε το καλοκαίρι του 1989 και που έκλεισε την τεράστια ποδοσφαιρική του καριέρα ως παίκτης. Αρκεί να πούμε, ότι στον ένα χρόνο παραμονής του στην Κύπρο μέτρησε 22 εμφανίσεις και πέτυχε πέντε γκολ.

Όσον αφορά στον Δημήτρη Γιαννουλίδη, θα πρέπει να αναφερθεί, ότι ο 39-χρονος σήμερα αθλητής πέρασε από καλές ομάδες, αγωνιζόμενος ως δεκάρι και σέντερ-φορ στον ΠΑΟΚ και στον Ιονικό (Α’ Εθνική), όπως και στον Εδεσσαϊκό, απ τον οποίο και ξεκίνησε την καριέρα του, στον Εθνικό Πειραιώς και Διαγόρα Ρόδου (Β’ Εθνική), κ.α., καθώς είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής (όχι ως επαγγελματίας) και ενεργός προπονητής. __________________________________________________________________________ Ο Δημήτρης Γιαννουλίδης είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και προπονητής με καριέρα σε ομάδες, όπως: Εδεσσαϊκό (Β’, Γ’ και Δ’ Εθνική), Ιωνικός (Α’ Εθνική), ΠΑΟΚ (Α’ Εθνική), Καβάλα (Γ’ Εθνική), Εθνικός Πειραιώς (Β’ Εθνική), Νίκη Βόλου (Γ’ Εθνική), Καστοριά.