❌Βλέποντας να επικυρώνεται από το Πρωτοδικείο η σύσταση και η δημιουργία Κέντρου προώθησης της Μακεδονικής Γλώσσας, μπορεί να διαπιστώσει κάποιος πως όλες οι παραφιλολογίες περί μη ακύρωσης της συμφωνίας δεν ισχύουν.
❌Αυτοί που μας μιλούν συνεχώς για εφαρμογή συνθηκών στην συγκεκριμένη περίπτωση εκτίθενται περαιτέρω. Καθώς στην Σύμβαση της Βιέννης  για το δίκαιο των Συνθηκών περιλαμβάνονται 8 περιοριστικοί όροι για να μπορέσει μια χώρα να καταγγείλει η να ακυρώσει την Συμφωνία.
❗Οι παραβιάσεις των Σκοπίων ξεπερνούν τις 220. Το υπουργείο εξωτερικών δεν το γνωρίζει ή δεν το ενδιαφέρει που η ιστορία μας καπηλεύεται(λόγοι για να δημιουργηθούν περαιτέρω αμφισβήτησεις κατά της χώρας μας) και μάλιστα με απόλυτη ελευθερία από τους Σκοπιανούς;
📍Επίσης η ήδη επαίσχυντη συμφωνία δεν τηρείται. Ακόμη και αν η ΝΔ θέλει να την τήρησει τότε γιατί αφήνει τα Σκόπια να κάνουν ότι θέλουν και μάλιστα να έχουν δημιουργήσει ακόμη και μουσείο μακεδονικού αγώνα; Και να περιφέρονται με σύμβολα τα οποία βάσει της συμφωνίας, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την πλευρά των Σκοπίων.