Πέμπτη 8/12, Παρασκευή 9/12, Κυριακή 11/12/2022, στις 6.30 το απόγευμα:

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ, η ταινία.

Κινούμενα σχέδια, ελληνική. Διάρκεια: 74’. Σκηνοθεσία: Άκης Καρράς, Χρήστος Λειβαδίτης, Αικατερίνη Παπαγεωργίου. Κύριοι Ρόλοι: Άθως Δανέλλης … διάφοροι (φωνή), Έλενα Μαραγκού … διάφοροι (φωνή)

  Ο διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους για να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους στη γραπτή τους επικοινωνία. Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση, ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη που τον εντυπωσιάζει με τις γραμματικές γνώσεις που λέει πως έχει και η αναζήτηση λαμβάνει τέλος! Μετά από μια ξεκαρδιστική συνάντηση με τον διοικητή, ο Καραγκιόζης γίνεται ο γραμματικός του χωριού, και πιάνει, γεμάτος όρεξη και άδειος γνώσεων, μολύβι και χαρτί…

 

Πέμπτη 8/12, Παρασκευή 9/12, Κυριακή 11/12/2022, στις 9 το βράδυ:

Black Panther. Wakanda forever.

Δράση, περιπέτεια. Διάρκεια: 161’.

Παίζουν: Martin Freeman, Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Richard Schiff, Tenoch Huerta, Winston Duke, Dominique Thorne, Florence Kasumba, Michaela Coel, Alex Livinalli, Angela Bassett.

Μετά τον θάνατο του Βασιλιά T’Challa, η βασίλισσα Ramonda (Angela Bassett), η πριγκίπισσα Shuri (Letitia Wright), ο M’Baku (Winston Duke), η Okoye (Danai Gurira) και οι ελίτ πολεμίστριες Dora Milaje, αγωνίζονται για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Όταν ο Namor (Tenoch Nuerta), ο βασιλιάς ενός κρυμμένου υποθαλάσσιου έθνους, τους προειδοποιεί ότι πλησιάζει μία παγκόσμια απειλή που σκοπεύει να αντικρούσει με δυσάρεστες μεθόδους, οι κάτοικοι της Wakanda ενώνουν τις δυνάμεις τους, με την ατρόμητη πολεμίστρια Nakia (Lupita Nyong’o) και τον Everett Ross (Martin Freeman), ώστε να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το βασίλειο της Wakanda.

Είσοδος: 6 ευρώ (για όλους).

Ηλεκτρονικά εισιτήρια: https://gocinema.gr/product-category/cheimerinos-kinimatografos-edessas-cine-edessa/