Σε μια γεμάτη αίθουσα από φορείς και πολίτες, πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Παρθεναγωγείου στην Έδεσσα, το απόγευμα της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου, η ημερίδα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας με θέμα τις έξι εθνικές προτεραιότητες του κόμματος όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ. Μοναδικός στόχος η δικαιοσύνη παντού. Στο κράτος, την κοινωνία και την οικονομία.

Οι εισηγητές, η βουλευτής Κιλκίς και αν. τομεάρχης Δικαιοσύνης Ειρήνη Αγαθοπούλου, το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Τεμπονέρας και η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη.

Στη σκιά της ψήφισης από τη ΝΔ του κατάπτυστου νομοσχεδίου – ταφόπλακα στην δημόσια περίθαλψη και της κατάργησης του ΕΣΥ, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ανησυχίες εργαζομένων, συνταξιούχων και αγροτών απέναντι σε μια κυβέρνηση που καταργεί κάθε νόμο προστασίας πολιτών και εισοδήματος. Μετά την δολοφονία του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρουσιάστηκαν αναλυτικά με απόλυτα στοιχεία, η ληστρική πολιτική του Μητσοτάκη μέσα από νομοσχέδια που περνούν με γρήγορες ταχύτητες από το κοινοβούλιο και μάλιστα χωρίς παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας, που απαξιώνει τη Βουλή.

Η κατάργηση 8ώρου, οι απλήρωτες υπερωρίες, η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και τα δισεκατομμύρια κέρδη των παρόχων, οι πλειστηριασμοί και οι Πάτσηδες των funds, οι παρακολουθήσεις των πάντων από την ΕΥΠ, η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και η αρπαγή των αποθεματικών στα ταμεία για να τα πάρουν ιδιώτες, οδηγούν σε απόλυτη φτώχια την κοινωνία και παίζουν την οικονομία της χώρας στα ζάρια. Ειδικά για τη νέα γενιά εργαζομένων που οι εισφορές τους θα παίζονται στον τζόγο από ημέτερους ιδιώτες.

Στην ημερίδα έγινε παρουσίαση με πραγματικούς αριθμούς και οικονομικά στοιχεία για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην αντιμετώπιση ενεργειακής κρίσης, ενίσχυση του εισοδήματος, στήριξη του κοινωνικού κράτους, παραγωγική ανασυγκρότηση, ισχυρό δημοκρατικό κράτος και στήριξη της οικογένειας. Δικαιοσύνη παντού.

Οι πολίτες πια πρέπει να αντιληφθούν πως με όλα αυτά που συμβαίνουν και υπογράφονται στην κυριολεξία νύχτα…η δημοκρατία κινδυνεύει.