«Ο ΣΥΡIΖΑ για πολλοστή φορά επιλέγει την τοξικότητα και τις κατηγορίες χωρίς στοιχεία»

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε την Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών». Πρόκειται για μια νομοθετική πρωτοβουλία που έχει ως βασική στόχευση την εξασφάλιση της αναγκαίας ισορροπίας μεταξύ της προστασίας της ιδιωτικότητας και της εθνικής ασφάλειας, εντός του συνταγματικού πλαισίου και στη βάση των καλύτερων διεθνών πρακτικών. Και ακόμα κινείται στην κατεύθυνση ενίσχυσης των δικαιωμάτων των πολιτών απέναντι στις απειλές που συνδέονται με την τεχνολογική εξέλιξη, μέσα από τον ταυτόχρονο εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου και την αντιμετώπιση των ελλείψεων, οι οποίες αναδύθηκαν πρόσφατα στην επιφάνεια.

Κατά την τοποθέτηση του ο Βουλευτής Πέλλας στάθηκε στα βασικά σημεία του νομοσχέδιου που αφορούν τον εξοπλισμό της ποινικής νομοθεσίας με όλα εκείνα τα απαραίτητα εργαλεία με σκοπό την αντιμετώπιση των λογισμικών και συσκευών παρακολούθησης, τη θεσμοθέτηση νέων δικλίδων ασφαλείας στη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, την αυστηροποίηση του πλαισίου της άρσης απορρήτου και τη θέσπιση νέου αυστηρού πλαισίου προστασίας της κυβερνοασφάλειας και την ενίσχυση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση ήταν ο Βουλευτής Πέλλας, ο οποίος τόνισε ότι για πολλοστή φορά ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την τοξικότητα και τις κατηγορίες χωρίς στοιχεία, θυμίζοντας σε όλους τις πιο σκοτεινές ημέρες της διακυβέρνησης του όταν προκειμένου να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους κατασκεύασαν το σκάνδαλο Novartis.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Βουλευτής τόνισε ότι: «Το νομοσχέδιο για τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, την κυβερνοασφάλεια και την προστασία προσωπικών δεδομένων των πολιτών, είναι μια ένα νομοσχέδιο που μεριμνά για την προστασία της εθνικής ασφάλειας από κινδύνους εσωτερικούς και εξωτερικούς και παράλληλα επιδιώκει να διαφυλάξει τα δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Είναι μια ουσιαστική νομοθετική πρωτοβουλία επικαιροποίησης, εκσυγχρονισμού και θωράκισης του θεσμικού μας πλαισίου».

Το βίντεο της τοποθέτησης του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας:

Δ. Σταμενίτης _ Άρση Απορρήτου, Κυβερνοασφάλεια & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων _ 08.12.2022 – YouTube