Όπως καθοδεύαμε για να δούμε τους διπλούς καταρράκτες, από τον δρομίσκο στην πίσω πλευρά καθοδικά, πηγαίνοντας προς το κανναβουργείο, είδαμε με έκπληξη τον δήμαρχο της πόλης μας στην αρχή της διαδρομής μας και φυσικά του ζητήσαμε να μας ξεναγήσει με την κάμερα ανά χείρας όπου το δέχτηκε με χαρά και καλοσύνη. Το κυριότερο είναι ότι μας έδειξε ποιος είναι ο ορθολογικός τρόπος για να φτάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό «Δισιδέσθαι», όπως τον ονομάζουμε εμείς. Εκεί, όπου λίγο πιο πάνω και πριν ο καταρράκτης Κάρανος σκορπίσει τα νερά του με δύναμη και ορμή, δημιουργείται ένα πυκνό νοτισμένο σύννεφο, που όταν περάσεις από κάτω δέχεσαι εκατοντάδες φυσικά, αναζωογονητικά σταγονίδια, μα γίνεσαι μούσκεμα!

Σε αυτό όμως το χαμηλότερο επίπεδο, μάς περιμένει μία διπλή έκπληξη! Ο διπλός καταρράκτης σε σχήμα λάμδα, όπου αφού ξεσπάσουν με νεροορμή στους βράχους, τους βλέπουμε με μεγάλη ταχύτητα να διασχίζονται κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μας, είναι η στιγμή που νιώθεις πόσο τεράστια είναι η δύναμη του νερού.

Δεν τελειώσαμε όμως, συνεχίζουμε και εδώ υπάρχει μια ακόμη έκπληξη. Προσοχή όμως, με αργό βήμα και κυρίως να γνωρίζουμε ότι περπατάμε σε πολύ γλιστερό έδαφος γι’ αυτό συνίσταται προσοχή, προσοχή, προσοχή!

 

Ω Θεέ μου! Μεγαλείο! Έδεσσα σ’ αγαπάμε, Έδεσσα σε λατρεύουμε! Έδεσσα είσαι μοναδική!