Στην κατάμεστη, από φοιτητές, γονείς, συγγενείς, εκπαιδευτικούς και φίλους, αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ο Δήμος Σκύδρας πραγματοποίησε, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022, την τελετή βράβευσης των μαθητών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας.

Η βράβευση αφορούσε τους επιτυχόντες της εκπαιδευτικής περιόδου 2021-22 αλλά και των δύο προηγούμενων περιόδων, δηλ.2019-20 και 2020-21, επειδή το αντίστοιχο διάστημα δεν υλοποιούνταν εκδηλώσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων της υγειονομική κρίσης.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στο καλωσόρισμα – χαιρετισμό της τόνισε μεταξύ των άλλων τα παρακάτω:

Αρχικά ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους κι ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλά με υγεία πάνω και πρώτα απ΄όλα. Τόνισε ότι ο Δήμος Σκύδρας έχει επιλέξει εδώ και πολλά χρόνια να πραγματοποιεί την εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που πετυχαίνουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση την ημέρα της γιορτής του Πολιούχου της Σκύδρας του Πρωτομάρτυρα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου.

«Επιλέγουμε, λοιπόν, αυτή την ημέρα να την αφιερώνουμε στους μαθητές μας, στη νεολαία μας, στα παιδιά μας για να τους εκφράσουμε τη χαρά μας, την ευγνωμοσύνη μας, την ικανοποίησή μας. Να τους δηλώσουμε, πόσο περήφανοι είμαστε γι΄ αυτούς. Τους ευχαριστούμε πραγματικά για τις επιτυχίες τους. Τα κατάφεραν, πέτυχαν το πρώτο όνειρό τους, τον πρώτο στόχο τους και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες που τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας αυξήθηκαν. Για εμάς κυρίως αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωση να στηρίζουμε τα παιδιά μας, τη νεολαία μας σε κάθε στιγμή, σε κάθε φάση της ζωής τους.

Ως Δήμος Σκύδρας έχουμε μια άριστη συνεργασία μ΄ όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, με τους καθηγητές, με τους μαθητές, με τους γονείς, με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων  και το αποτέλεσμα είναι θετικό. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά στα σχολεία μας, όσον αφορά τις υποδομές, αλλά όσον αφορά και τις δράσεις,  κι έτσι θα συνεχίσουμε.

Σήμερα θέλουμε μ΄ αυτή την εκδήλωση να σας δηλώσουμε ότι μας κάνετε περήφανους, θέλουμε να εκφράσουμε από καρδιάς  πολλά και θερμά συγχαρητήρια σ΄ εσάς, στους γονείς σας που ήταν πάντα δίπλα σας, στους εκπαιδευτικούς, σ΄ όλους εσάς που πραγματικά μπήκατε σε μια μεγάλη διαδικασία αγώνα, ανοίξατε τα φτερά σας και  εμείς είμαστε εδώ για να χαιρόμαστε με τις χαρές σας και να σας καμαρώνουμε.

Θέλω να σας ευχηθώ λοιπόν παιδιά μου καλές σπουδές, καλή συνέχεια, να είσαστε κυρίως γεροί  ν΄ ανοίξετε τα φτερά σας, να προοδεύετε, να πετάξετε ψηλά έχοντας όμως πάντα στην καρδιά σας, στην ψυχή σας, στο μυαλό σας, στη σκέψη σας τη Σκύδρα, τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας. Εμείς πάντα θα σας περιμένουμε εδώ. Είστε το μέλλον της χώρας μας, σ΄ εσάς στηριζόμαστε. Η Ελλάδα μας, η χώρα μας έχει ανάγκη από τη λαμπρή νεολαία μας, είτε είναι επιστήμονες είτε επαγγελματίες  είτε σ΄οποιονδήποτε τομέα και κατηγορία απασχολούνται και προοδεύουν.

Τελειώνοντας θέλω να ευχηθώ σ΄ όλες κι όλους μια  καλή, δημιουργική, ειρηνική χρονιά, μια χρονιά που θα συνεχίσετε να πετυχαίνετε  όνειρα, στόχους  και σκοπούς.

Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ για την παρουσία σας. Από την ψυχή μου, από την καρδιά μου στην καθεμία και στον καθένα εύχομαι τα καλύτερα. Συνεχίστε να πετάτε ψηλά και να μας κάνετε περήφανους».

Ακολούθησε η βράβευση των φοιτητών από τη Δήμαρχο  Κατερίνα Ιγνατιάδου,  τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, τον Βουλευτή Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη, τους Αντιδημάρχους: Θεμιστοκλή Κρητίδη, Κυριακή Τσιφλίδου, Βασίλειο Τσαπτσάκη, Ευφροσύνη Κρητίδου, Ιωάννα Βέργου και τον Πρόεδρο της  Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρο Αντωνιάδη.

Η εκδήλωση  που διοργανώθηκε μ΄επιμέλεια, αγάπη και υπερηφάνεια για τη νεολαία μας ολοκληρώθηκε με τη συνολική αναμνηστική φωτογραφία.