Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα την Κεντρική Υπηρεσία της ΔΥΠΑ όπου και συναντήθηκε με τον Διοικητή κ. Σπ. Πρωτοψάλτη, με τον οποίο και συζήτησαν για σειρά θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία της Υπηρεσίας στην Πέλλα.

Αφορμή για την επίσκεψη αποτελούν τα πολλά παράπονα που φτάνουν στο γραφείο του Λάκη Βασιλειάδη από παραγωγικές μονάδες της Πέλλας, λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, κυρίως του κλάδου των τεχνιτών. Μεταφέροντας το θέμα στον κ. Πρωτοψάλτη ο Βουλευτής ζήτησε εκ νέου τη δρομολόγηση της σύστασης Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) στην Πέλλα, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πέλλας, ώστε να εντοπιστούν οι ειδικότητες που ανταποκρίνονται στις ελλείψεις αλλά και να εξασφαλιστούν και οι απαραίτητες θέσεις πρακτικής μαθητείας.

Επιπλέον, ο Λάκης Βασιλειάδης έθεσε το θέμα της αξιοποίησης των εργατικών κατοικιών στο Αρχοντικό Γιαννιτσών. Τα κτίρια αυτά είναι για χρόνια εγκαταλελειμμένα. Πρόσφατα τακτοποιήθηκαν όλες οι εκκρεμότητες του πρώην ΟΕΚ και στην περίπτωση του οικισμού, έγινε αυτοψία και ολοκληρώνονται οι απαραίτητες μελέτες, ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την επισκευή και αξιοποίηση του οικισμού που εδώ και πολύ καιρό περιμένουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Τέλος, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του ίδιου αλλά και της Κυβέρνησης για την ουσιαστική μετατροπή της ΔΥΠΑ σε υπηρεσία που ενισχύει την απασχόληση και δεν επιδοτεί απλώς την ανεργία, ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε από τον κ. Πρωτοψάλτη να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε προγράμματα ένταξης των Ατόμων με Αναπηρίες στον παραγωγικό ιστό της χώρας μας, καθώς όπως τόνισε γνωρίζει προσωπικά πολλές περιπτώσεις στην Πέλλα όπου πλήρως λειτουργικοί πολίτες μας δυσκολεύονται να εργαστούν.