ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ!

 

Τελικά ήρθαν νύχτα!

Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη κατατέθηκε στις 23/11 και μετά από fast track διαβούλευση έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση την Πέμπτη 1/12, με όλη την αντιπολίτευση και τους φορείς των νοσοκομείων απέναντι!

Το νομοσχέδιο της Ν.Δ. επιχειρεί να καταργήσει τον πυρήνα του ΕΣΎ, τη δημόσια, δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας ισότιμα σε όλους τους πολίτες!

Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα περίθαλψης και φροντίδας στην ευρύτερη περιφέρεια. Για πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή με εξαιρετικές κλινικές και τμήματα.

Σήμερα οι καταγγελίες των γιατρών του συνεχείς, για την επιδείνωση των προβλημάτων στη λειτουργία κλινικών και τμημάτων εξαιτίας της τρομερής έλλειψης ιατρικού προσωπικού, που έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, με τον κίνδυνο της αναστολής της λειτουργίας τους να προβάλει πιο έντονα από ποτέ.

Μετά από παραιτήσεις, εργασιακή εξόντωση του μειωμένου προσωπικού και υποστελέχωση λόγω της εκδικητικής απόφασης αναστολής των υγειονομικών, το Ακτινολογικό τμήμα και η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου τελούν υπό κατάρρευση. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Γιαννιτσών με υπηρεσιακά έγγραφα έχουν προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα αυτής της κατάστασης. Η διατήρηση της λειτουργίας της παθολογικής κλινικής είναι ζωτικής σημασίας και για την υποστήριξη των ασθενών του ογκολογικού ιατρείου που λειτουργεί στα πλαίσια της κλινικής.

Με αφήγημα την «ισότητα» και τις «ίσες ευκαιρίες στην περίθαλψη», όχι για τον κόσμο, αλλά για τους ιδιώτες, η κυβέρνηση διαλύει τη Δημόσια Υγεία επιστρέφοντάς στην προ-Ε.Σ.Υ. κατάσταση, όπου έπρεπε να έχεις πολιτικό μέσο για να νοσηλευτείς.

Πέμπτη στις 1.30μμ μπροστά στο νοσοκομείο μας, στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών φωνάζουμε για τις ζωές μας. Το δικαίωμα μας στην δημόσια δωρεάν υγεία…

Οι συνέπειες θα είναι τραγικές και μάλιστα σε μια χώρα όπου οι ιδιωτικές δαπάνες των νοικοκυριών για την υγεία είναι από τις υψηλότερες στην Ε.Ε.

Να μην το επιτρέψουμε!

Το νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ δεν είναι υπόθεση των γιατρών,

είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ!