Η αποδιοργάνωση της Δημοτικής Αρχής και η ανικανότητα του Δημάρχου και των αντιδημάρχων να αντιμετωπίσουν επιτυχώς ακόμα και στοιχειώδη θέματα της καθημερινότητας γίνεται όλο και πιο προφανής όσο η θητεία τους πλησιάζει στη λήξη της.

Αυτήν τη φορά όμως κατάφεραν να ξεπεράσουν ακόμα και τον εαυτό τους!

Την Παρασκευή 16/12 συζητήθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Έδεσσας αίτηση αναστολής εκτέλεσης της αρ. 821/2022 απόφασης με την οποία επικυρώθηκε κατάσχεση και  διατάχθηκε η δήμευση οχήματος του δήμου με το οποίο κατελήφθησαν  υπάλληλοι του δήμου Έδεσσας για παράνομη υλοτομία και μεταφορά ξυλείας.

Παρά το γεγονός ότι το περιστατικό έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2019 και στη συνέχεια υπάλληλος του Δασαρχείου μετέβη αυτοπροσώπως στο γραφείο του αντιδημάρχου κ. Σαμλίδη για να τον ενημερώσει σχετικά, κανένας από τη Δημοτική Αρχή δεν μπήκε στο κόπο να κάνει καμία απολύτως ενέργεια (ούτε καν να ενημερώσουν τη νομική σύμβουλο του Δήμου κα Πέτκου Χρυσούλα).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το δικαστήριο να διατάξει τελικώς τη δήμευση και το Τελωνείο Σκύδρας να ζητάει να του αποδοθεί το όχημα προκειμένου να το εκποιήσει σύμφωνα με το νόμο.

Διαπιστώσανε τουλάχιστον εκ των υστέρων ότι « η απόδοση του συγκεκριμένου οχήματος θα προκαλέσει μεγάλη δυσλειτουργία και ανεπανόρθωτη βλάβη στο Δήμο μας –(Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής 347/12-12-22)

Η νομική σύμβουλος  την τελευταία στιγμή έσωσε τα προσχήματα πετυχαίνοντας την αναστολή της απόφασης μέχρι την εκδίκαση της έφεσης στις 11/1/2023 όπου ειλικρινά ελπίζουμε να έχει την ίδια τύχη γιατί στο Δήμο μας τα οχήματα δεν περισσεύουν.

Όσο για το ποιοι επέβαιναν στο υπό κατάσχεση όχημα, με ποια ιδιότητα , ποιον σκοπό και τι δήλωσε σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης/12/2022 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αυτό είναι μια εξίσου σοβαρή ιστορία την οποία καθόλου δεν παραβλέπουμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΠΚΕΝΤΖΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ