Ο κ. Γιάννου στην τελευταία του ανάρτηση επιχαίρει απευθυνόμενος προσωπικά σε εμένα για την “επιτυχία” να περάσει το προσυμβατικό έλεγχο η σύμβαση της καθαριότητας χαρακτηρίζοντάς την ως δικαίωση.

Κατ΄αρχάς  να δηλώσω τη χαρά μου που ο κ Γιάννου έδειξε σημάδια ζωής!

Βέβαια αυτό γίνεται μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί στα Δημοτικά Συμβούλια δηλώνει συνήθως πλήρη άγνοια στα θέματα που κάνουμε αποκαλύψεις, παραπέμποντας  μονίμως στους συνεργάτες του Δημοτικούς Συμβούλους ή τους υπαλλήλους του Δήμου.

Στα δε σοβαρά θέματα του Δήμου συνηθίζει να μας ενημερώνει ότι ο ίδιος δεν ψηφίζει και προτιμά να ¨αφήνει¨ τους συνεργάτες του να ψηφίζουν ελεύθερα.

Στα δύσκολα λοιπόν δεν έχει ποτέ την ευθιξία να αναλάβει την ευθύνη της πολιτικής βούλησης του συνδυασμού του.

Εμείς οι κύριοι της αντιπολίτευσης, όπως μας αποκαλεί ,ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, θα θέλαμε ένα στιβαρό Δήμαρχο που εμπνέει σιγουριά και όχι έναν πολιτικό φυγά των προσωπικών ευθυνών και επιλογών.

Βέβαια από τη στιγμή που η παράταξη του δεν ενοχλείται, ως ακέφαλη ουσιαστικά, η δική μας γνώμη μάλλον περισσεύει.

Αφού λοιπόν προσπεράσω το εμφανές πλέον άγχος του για πολιτική επιβίωση, εντός και εκτός της ομάδας του, να ενημερώσω τους συνδημότες μας (παρακαλώ αν μπορούσε κάποιος νομικός να ενημερώσει και τον ίδιο ) ότι:

ο προσυμβατικός έλεγχος που ασκεί το Ελεγκτικό Συνέδριο στις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών «αποβλέπει στη διαπίστωση τυχόν ουσιωδών νομικών πλημμελειών στις πράξεις της διαδικασίας που προηγείται της σύναψης της σχετικής σύμβασης [..] και δεν υποκαθιστά τα αρμόδια διοικητικά όργανα στην ουσιαστική εκτίμηση των πραγμάτων, ούτε ελέγχει την ορθότητα των τεχνικών κρίσεων της Διοίκησης ή τις κρίσεις σκοπιμότητας, αρκούμενο στον έλεγχο της αιτιολογίας των σχετικών διοικητικών πράξεων».

Δηλαδή το Ελεγκτικό Συνέδριο περιορίζεται στο να διαπιστώσει αν η Επιτροπή διαγωνισμού τήρησε ορθά τη διαδικασία της δημοπράτησης και ουδόλως ενδιαφέρεται για το πώς κατάφεραν να υπολογίσουν τη διαδρομή στο κέντρο της πόλης σε 80 χλμ (!), αν τα απορριμματοφόρα του εργολάβου καταναλώνουν 0,7lt/km και αν προσάρμοσαν τις απαιτήσεις του εξοπλισμού στον υπάρχοντα στόλο του εργολάβου.

Συγχαρητήρια λοιπόν κ. Γιάννου που καταφέρατε τουλάχιστον να τηρήσετε σωστά τις διαδικασίες του διαγωνισμού,(συμμετείχε μόνο μία εταιρεία) γιατί τελευταία δεν είστε πολύ σε φόρμα ως Δημοτική αρχή και δεν θα ήταν έκπληξη αν αποτυγχάνατε ακόμα κι εκεί.

Όσο για τη λάσπη που επικαλείστε, θα σας πω ότι είναι το φυσικό σας περιβάλλον και το μοναδικό σας όπλο διαχρονικά, απέναντι σε συνεργάτες και πολιτικούς αντιπάλους, προκειμένου να διατηρήσετε τα κεκτημένα σας.

Σύντομα λοιπόν θα σας βοηθήσουμε να βγείτε από εκεί και να δώσετε καθαρές απαντήσεις στο φως του ήλιου όπου ζει η πλειοψηφία των συνανθρώπων μας!

Καλά Χριστούγεννα κ. Γιάννου και Καλή Χρονιά με την ευχή να έχετε το κουράγιο και το πολιτικό θάρρος να απαντάτε το 2023 όπου κληθείτε και να μην κρύβεστε εκ νέου πίσω από υπαλλήλους και αντιδημάρχους όταν θα αντιμετωπίσετε τη δικαιοσύνη.

Δεσμεύεστε να το πράξετε;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΠΚΕΝΤΖΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ