Με τη μέθοδο της απασχόλησης εισέρχονταν στα σπίτια και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα

 

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, συνελήφθησαν άμεσα 3 ημεδαπές γυναίκες (εκ των οποίων η μία ανήλικη), 1 αλλοδαπή γυναίκα και ένας ημεδαπός άνδρας, για κλοπές από οικίες που είχαν διαπράξει λίγο νωρίτερα.

 

Ειδικότερα, προχθές (21 Ιανουαρίου 2023) το μεσημέρι, οι προαναφερόμενοι επιβαίνοντας σε όχημα πήγαν σε 5 οικίες σε 2 διαφορετικές περιοχές της Χαλκιδικής και με τη μέθοδο της απασχόλησης εισήλθαν στις οικίες και αφαίρεσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 1.100 ευρώ, τα οποία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

 

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας (20 Ιανουαρίου 2023) η ανήλικη ημεδαπή μαζί με μία από τις προαναφερόμενες ημεδαπές, καθώς και μία ακόμη ημεδαπή συνεργό τους, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί, διέρρηξαν ισόγεια αποθήκη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

 

Κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.