Για τη σφοδρή κακοκαιρία που έκπληξη την Αριδαία, μίλησε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος, μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Όπως είπε, «το έργο της αποχέτευσης λύτρωσε την πόλη της Αριδαίας, γιατί ανοίχτηκαν τα φρεάτια του αποχετευτικού για να μπορεί να φύγει όλος αυτός ο όγκος των υδάτων. Διαφορετικά η πόλη θα είχε ακόμα νερά. Με προβληματίζει αν αυτό που έγινε θα δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του αποχετευτικού έργου, ωστόσο ήταν μία ιδιαίτερα έκτακτη κατάσταση λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων».

Και πρόσθεσε ο κ. Μπίνος: «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους επαγγελματίες της πόλης που υπέστησαν ζημιές και θεωρώ πως εμείς ως Δήμος θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ζήτησα από την πρώτη στιγμή να γίνει έκτακτη σύγκλιση και να κηρυχθεί ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να επωφεληθούμε από χρήματα της πολιτείας και να μπορέσουμε να στηρίξουμε όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία».

Ο κ. Μπίνος σημείωσε πως «θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο Βιολογικός, ώστε να λειτουργήσει το αποχετευτικό και ταυτόχρονα να διαμορφώσουμε και να συντηρήσουμε το δίκτυο ομβρίων υδάτων. Εκείνο που είχε πρόβλημα κατά την κακοκαιρία, ήταν το δίκτυο των ομβρίων υδάτων, που δεν μπόρεσε να απορροφήσει όλον αυτόν τον όγκο των υδάτων. Εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας. Δεν είναι ώρα για αντιπολίτευση, καθώς σήμερα κάποιοι συνάνθρωποί μας βλέπουν καταστροφές στις περιουσίες τους. Ας αφήσουμε λοιπόν τη συζήτηση των προβλημάτων για το Δημοτικό Συμβούλιο και για άλλη χρονική στιγμή. Σήμερα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, να σταθούμε δίπλα στο πρόβλημα και να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους».

Κλείνοντας, ο πρώην Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση, όφειλε ο Δήμος εγκαίρως να είχε προχωρήσει στον καθαρισμό των φρεατίων. Δεν ξέρω αν και σε εκείνη την περίπτωση θα μπορούσε να είχε απορροφηθεί όλος αυτός ο όγκος νερού, όμως εμείς οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο. Εμείς αν θυμάστε, όταν ήμασταν Δημοτική Αρχή είχαμε καθαρίσει το ποτάμι στο Δασάκι, γιατί όπως έλεγα και τότε, αν πλημμυρίσει εκείνο το ποτάμι θα πλημμυρίσει και ολόκληρη η πόλη».