Είμαστε οι Κάρανος, μια ομάδα (κρουστών και όχι μόνο) από τον Δήμο Έδεσσας, η οποία αγαπάει τον τόπο της και τη μουσική. Την ομάδα αυτή δημιουργήσαμε το 2013 και από τότε έχουμε συμμετάσχει κινούμενοι στους ρυθμούς της Βραζιλίας (samba reggae, samba Afro, funk) σε ποικίλες εκδηλώσεις και τηλεοπτικές εκπομπές που αφορούν τα καρναβάλια, μαραθώνιους, φεστιβάλ, εκδηλώσεις Δήμων και event μαγαζιών και που έχουν λάβει χώρα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη μέχρι Δράμα και Οχρίδα.

Δυστυχώς, αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα, όχι μόνο τον τελευταίο καιρό, αλλά εδώ και 2 χρόνια. Αρχικά, και κατά κύριο λόγο, δεν έχουμε στέγη, ενώ έχουν γίνει άπειρες προσπάθειες προσέγγισης εκ μέρους μας προς τον Δήμο Έδεσσας, χωρίς καμία ανταπόκριση. Παρ’ όλ’ αυτά, εδώ και 4 μήνες ξανά προσπαθήσαμε και ήρθαμε σε επαφή με τον Δήμο Έδεσσας και τον ίδιο τον Δήμαρχο, ώστε να βρεθεί μια λύση, για να μπορέσουμε να οργανωθούμε όσο πιο νωρίς γίνεται για το Εδεσσαϊκό καρναβάλι 2023, αλλά και για να καταφέρουμε να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε με αγάπη και μεράκι εδώ και τόσα χρόνια. Αυτό που έκανε ο κ. Γιάννου, ήταν να μας βρεί έναν χώρο ο οποίος θα φτιαχνόταν υποτίθεται γρήγορα, όπως υποσχέθηκε, ωστόσο εδώ και σχεδόν έναν μήνα εμείς περιμένουμε να μπούμε στον χώρο και μας το αναβάλει από εβδομάδα σε εβδομάδα. Σήμερα έχουμε 28/01, έχουμε φτάσει λοιπόν 2-3 εβδομάδες πριν το καρναβάλι και είναι αδύνατον να μπούμε μέσα να κάνουμε πρόβες, καθώς οι συνθήκες είναι απαραδεκτες.

Δεν υπάρχει πάτωμα, δεν υπάρχει θέρμανση και από το ταβάνι στάζουν νερά και το χειρότερο είναι πως μας ζητάνε να επιδιορθώσουμε εμείς τις ζημιές με δικά μας έξοδα, σε ένα κτήριο που ανήκει στον Δήμο Έδεσσας. Οπότε εμείς πρέπει, σε άγνωστο περιορισμένο χρόνο, να προετοιμαστούμε και να βγάλουμε ένα ολόκληρο πρόγραμμα στον συγκεκριμένο χώρο που προαναφέρθηκε, ώστε να εμφανιστούμε αξιοπρεπώς την Τσικνοπέμπτη και στα καρναβάλια, κάτι που είναι αδύνατον να γίνει. Αν δεν υπάρξει άμεση λύση, ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τον κόσμο της Έδεσσας που δεν θα καταφέρουμε να παρευρεθούμε και να γεμίσουμε μουσικές τους δρόμους τις ημέρες των καρναβαλιων.

Υ.Γ. Η μουσική δεν έχει χρώματα, δεν ανήκει σε πολιτικές παρατάξεις. Σκοπός της είναι να αγγίξει την καρδιά και την ψυχή των ανθρώπων και να τους κάνει να ξεχαστούν έστω και για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Όποιος χρησιμοποιεί τη μουσική για αντιθετους σκοπούς, απέχει πολύ από την ουσία της τέχνης και του πολιτισμού.