Μεγάλες είναι οι απαιτούμενες ποσότητες για αίμα προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες μεταγγίσεων για ασθενείς και χειρουργούμενους στα νοσοκομεία μας.

Αρκετές φορές, μάλιστα σ΄ επείγουσες και κρίσιμες περιπτώσεις, οι αποθηκευμένες ποσότητες στις τράπεζες αίματος δεν επαρκούν, οπότε καλούνται εκτάκτως εθελοντές αιμοδότες για να προσφέρουν αίμα που είναι καθοριστικό και σωτήριο για τη ζωή του νοσηλευόμενου. Στη θέση του ατόμων που έχουν την ανάγκη μετάγγισης αίματος μπορεί να είναι κάθε συνάνθρωπος, κάθε συμπολίτης, μπορεί να είναι συγγενής μας κι εμείς οι ίδιοι.

Για τους λόγους αυτούς ο Δήμος Σκύδρας προκειμένου να συμβάλλει στην ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος διοργανώνει την 3η Εθελοντική Αιμοδοσία και καλεί κάθε συμπολίτη και συνάνθρωπό μας που είναι υγιής και ηλικίας 18 έως 65 ετών να συμμετάσχει σ΄αυτήν την σπουδαία πράξη αλληλεγγύης.

Η Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Σκύδρας, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, από τις 09:00’ έως τις 12:30’, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας.

Αρμόδια για το συντονισμό της δράσης είναι η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ευφροσύνη Κρητίδου, τηλ.: 2381351804 και 6977485744.

Μια μικρή προσφορά αίματος είναι μια μεγάλη πράξη ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης.

Χωρίς κανένα δισταγμό, χωρίς καμιά αναβολή ας ανταποκριθούμε τώρα για την υγεία και τη ζωή όλων μας!