Μία νέα υπεραστική διαπεριφερειακή γραμμή θα συνδέει, το προσεχές διάστημα, την Έδεσσα  με το Βόλο, με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των πολιτών και επισκεπτών της Πέλλας και της Μαγνησίας.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα της ΚΤΕΛ Πέλλας Α.Ε. .

«Η νέα υπεραστική σύνδεση με το Βόλο συμβάλει στην εξωστρέφεια και την περαιτέρω τουριστική προβολή της Πέλλας» τόνισε σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής «είναι σημαντική η αναμόρφωση της υπεραστικής συγκοινωνίας του ΚΤΕΛ με νέα δρομολόγια, ανανέωση του στόλου και βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.   Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, αντιμετωπίζει θετικά τέτοιες προτάσεις, που στοχεύουν στην καλύτερη και ταχύτερη συγκοινωνιακή – λεωφορειακή εξυπηρέτηση των πολιτών και επισκεπτών των περιοχών, που θα εξυπηρετεί η διαπεριφερειακή γραμμή Έδεσσας – Βόλου, φροντίζοντας πρωτίστως για την ασφάλεια και τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της επικράτειάς της».

 

Μέσα σε ένα μήνα από την υπογραφή της απόφασης, θα αποφασισθεί ο αριθμός των δρομολογίων και άλλα συναφή θέματα όπως καθορισμός αφετηριών, τερμάτων, διαδρομών, στάσεων, σταθμών, πρακτορείων εξυπηρέτησης και εκδοτηρίων εισιτηρίων.

Η γραμμή θα λειτουργήσει με συνεκμετάλλευση 50% μεταξύ των οικείων ΚΤΕΛ. Κατά της απόφασης μπορεί να υποβληθεί προσφυγή, από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, εντός προθεσμίας δεκαπέντε ημερών.