Στον καθεδρικό Ιερό ναό της Αγίας Σκέπης πραγματοποιήθηκε η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού. Μετά την τελετή οι πιστοί εξήλθαν από το ναό και εν πομπή κατευθύνθηκαν στον παραπόταμο του Εδεσσαίου στην περιοχή κιουπρί με συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Έδεσσας.

Όταν ο Μητροπολίτης έριξε τον Σταυρό στον ποταμό, οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα ενώ κάποιοι τολμηροί βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Εδεσσαίου και συναγωνίζονταν ποιος θα πρωτοπιάσει το ιερό σύμβολο.

Αυτός που θα τον ανεβάσει στην επιφάνεια έχει καλή τύχη κι υγεία για όλο το χρόνο.  Μετά την ολοκλήρωση της τελετής του καθαγιασμού των υδάτων, ο κόσμος επέστρεψε στον ναό.

Στο τέλος της λειτουργίας ο κόσμος πήρε τον Αγιασμό για το σπίτι, τα κτήματα και τους ίδιους.

Στον παραπόταμο του Εδεσσαίου στο κιουπρί  τελέστηκε σήμερα με την δέουσα λαμπρότητα και  επισημότητα η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο εορτασμός των Θεοφανείων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας κ. κ. Ιωήλ.

Στην τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων στον παραπόταμο του Εδεσσαίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας κ. κ. Ιωήλ παρευρέθησαν, επίσης, ο Δήμαρχος Έδεσσας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του  Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου που – βοηθούντος και του καλού καιρού- παρακολούθησε την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο πάρκο Κιουπρί στην Έδεσσα.