Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγοωτόπουλο συναντήθηκε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. Σε συνέχεια της κατάθεσης του αιτήματος για επαναλειτουργία Κέντρου Κατάταξης Νεοσυλλέκτων στα Γιαννιτσά _ 162 Α/Κ ΜΒΠ, μέσω επιστολής και κατάθεσης κοινοβουλευτικής ερώτησης, ο Βουλευτής Πέλλας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας θέτοντας το ζήτημα δια ζώσης.

Ο Βουλευτής από την πλευρά του τόνισε εκ νέου ότι δεδομένης της σταδιακής κατάργησης των ΣΥΠΟ (Σημεία Υποδοχής Οπλιτών) και της ενεργοποίησης των ΚΕΝ, είναι σημαντικό να εξεταστεί η επαναλειτουργία της 162 Α/Κ ΜΒΠ ως ΚΕΝ καθώς θα αποτελέσει το μοναδικό ΚΕΝ που θα λειτουργήσει στη Βόρεια Ελλάδα.

Επιπλέον, ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι η 162 Α/Κ ΜΒΠ διαθέτει τη δυνατότητα πλήρους υποστήριξης λόγω γειτνίασης με τη Θεσσαλονίκη, με υπηρεσίες αναγκαίες για την κατάταξη των Νεοσυλλέκτων (πχ. υγειονομικές επιτροπές, στρατολογικές υπηρεσίες κτλ) ενώ λόγω της προηγούμενης λειτουργίας της ως ΚΕΝ υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές που απαιτούν μόνο μικρές παρεμβάσεις.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι το θέμα θα εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ώστε να διαπιστωθεί η δυνατότητα υλοποίησης του.