Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας εκφράζει την αλληλεγγύη της και στέκεται στο πλευρό των λαών της Τουρκίας, της Συρίας, των γειτονικών λαών που επλήγησαν από τον φοβερό σεισμό τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους συλλόγους, όλους τους φορείς της περιοχής, να εκφράσουν με κάθε τρόπο την στήριξη και την αλληλεγγύη τους στα θύματα αυτής της καταστροφής. Έχουμε, άλλωστε, πικρή πείρα στην Ελλάδα από ανάλογες τραγωδίες, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση του λαού και η δράση των σωματείων, έγινε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών.

Συγκεντρώνουμε άμεσα είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διαρκείας, κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, επιδέσμους, είδη ατομικής υγιεινής. Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας μαζί με άλλα σωματεία, βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμο Πέλλας, για να παραχωρηθεί χώρος για την συγκέντρωση της βοήθειας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα σε συναδέλφους που μπορούν να βοηθήσουν με τη φυσική τους παρουσία στον τόπο της καταστροφής ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο, ώστε να συγκροτήσει ομάδα γιατρών που θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του υπουργείου. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της Ομοσπονδίας είναι 210-5232215 και 210-5230003 (από 9:00 έως 14:00) και το email είναι [email protected].

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αποστολίδης Χαράλαμπος