Την Κρύα Βρύση επισκέφθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2023 ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Βούτσινος για την ανακοίνωση της ίδρυσης του Πρότυπου ΕΠΑΛ στην Κρύα Βρύση.

Το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Κρύας Βρύσης θα συστεγασθεί με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Κρύας Βρύσης και είναι ένα από τα 25 που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο της σχετικής πρότασης που έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση – λειτουργία Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. και την αναβάθμιση τους. Όπως ανακοινώθηκε θα χρηματοδοτηθεί τουλάχιστον με 1.000.000 ευρώ για υλικοτεχνική υποδομή και σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας θα περιλαμβάνει τους ακόλουθους τομείς: (α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, (β) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, (γ) Μηχανολογίας, (δ) Πληροφορικής, (ε) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης που σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση του Νομού Πέλλας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε το αίτημα στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε σήμερα στην Κρύα Βρύση, παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Βούτσινου , για την ανακοίνωση της ίδρυσης του Πρότυπου ΕΠΑΛ. Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του Νόμου μας. Η λειτουργία του είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει στη συνολική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και θα ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές στους νέους της περιοχής μας. Η συνάφεια μάλιστα των ειδικοτήτων που περιλαμβάνει η απόφαση για το ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης με τις βασικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή μας, όπως για παράδειγμα αυτός της Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, θα λειτουργήσει ως τροφοδότης της αγοράς εργασίας με καταρτισμένους επαγγελματίες, που μπορούν να μείνουν στον τόπο μας, να εργαστούν, να προοδεύσουν ιδιωτικά και παράλληλα να προσφέρουν στο σύνολο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως και το σύνολο της ηγεσίας του Υπουργείου που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης του Νομού Πέλλας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβάνοντας στα νέα 19 Πρότυπα ΕΠΑΛ και αυτό της Κρύας Βρύσης.  

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι ο Νομός μας, σε όλους τους τομείς, βρίσκεται στο κέντρο των αποφάσεων της Κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και μετά από πολλά χρόνια παίρνει το μερίδιο που του αναλογεί. Έχουμε σημαντικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς  και εργαζόμαστε με συνέπεια και μεθοδικότητα ώστε αυτή η ανοδική πορεία να συνεχιστεί. Η Πέλλα δεν βρίσκεται πια στο περιθώριο αλλά πρωταγωνιστεί».