Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συνόδευσε σήμερα τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας κ. Γ. Βούτσινο, ο οποίος επισκέφτηκε την Πέλλα με αφορμή τους 5 μήνες λειτουργίας του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου στην Κρύα Βρύση.

Στα Πρότυπα ΕΠΑΛ αξιοποιούνται νέες μεθοδολογίες, λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς σε επαγγελματικά προσόντα κατά τον ορισμό ειδικοτήτων και την κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών, προβλέπονται αυξημένοι βαθμοί ελευθερίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και επιμορφώσεις των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών όλων των κλάδων στα Κέντρα Επιμόρφωσης εντός των Πρότυπων ΕΠΑΛ, ενώ στοχεύουν στη διάχυση καλών πρακτικών σε όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Το Πρότυπο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης ξεκίνησε φέτος τη λειτουργία του, ενώ η χρηματοδότησή του αναμένεται να ξεπεράσει το 1.000.000 ευρώ και είναι ένα από τα 25 που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. Συστεγάζεται με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης, με ειδικότητες στους τομείς: Πληροφορικής, Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού, Διοίκησης & Οικονομίας, Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής και Υγείας & Πρόνοιας.

Ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισε πως πρόκειται για ένα ακόμα επίτευγμα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Κρύας Βρύσης, το οποίο είχε υποστηρίξει στη Βουλή και προς την Κυβέρνηση. Έδωσε επίσης συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Λ. Παπαδοπούλου, στον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Πέλλας κ. Δ. Γερεμτζέ και στον Περιφερειακό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θ. Μπαχαράκη, με τους οποίους, όπως ανέφερε, έχει εξαιρετική συνεργασία.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Βούτσινου και στο πλαίσιο της σύνδεσης της εκπαίδευσης με την τοπική οικονομία, ο Λάκης Βασιλειάδης μετέφερε ξανά το αίτημα το οποίο έχει θέσει στα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για ίδρυση Αγροτικού ΙΕΚ, το οποίο ο Γενικός Γραμματέας συμφώνησε να εξεταστεί κατά την επόμενη φάση διεύρυνσης των Αγροτικών ΙΕΚ.