Ιορδάνης Τζαμτζής: «Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα».

 

Ανθρωπιστική βοήθεια για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, συγκεντρώνεται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι συμπολίτες μας θα ανταποκριθούν σ’ αυτή την προσπάθεια, χάρις στο υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που τους διακρίνει, όπως άλλωστε έκαναν σε κάθε μεγάλη δοκιμασία που αντιμετώπισαν συνάνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, εξέφρασε την βαθειά οδύνη του για την απώλεια χιλιάδων ανθρώπων και κάλεσε τους πολίτες της Πέλλας να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα αυτής της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης, που έπληξε την νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία.

 

Όσες επιχειρήσεις και πολίτες έχουν τη δυνατότητα και επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια, μπορούν να προσφέρουν τα ακόλουθα αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στη Διεύθυνση Υγείας, ισόγειο,  από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, από τις 08:00’ ως τις 14:30’.

 

Είδη που συλλέγονται:

Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας (π.χ. φρυγανιές, μπάρες, μπισκότα, κονσέρβες κλπ)

Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

είδη ατομικής υγιεινής (π.χ. χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, μωρομάντηλα κλπ)

Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

Εμφιαλωμένα νερά.