Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σκύδρας και συνάντηση με τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου πραγματοποίησαν, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, μαθητές του 5ου Τμήματος της Α΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Σκύδρας «Γεώργιος Δήμου» με Συνοδό –  Εκπαιδευτικό τον Ηρακλή Ευθυμιάδη και τη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαρίας Γιακαμόζη.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών και του μαθήματος της Ιστορίας της Α΄ Λυκείου. Συγκεκριμένα, σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των μαθητών από τη Δήμαρχο σχετικά με τη λειτουργία του Δήμου στη σύγχρονη Ελλάδα, έτσι ώστε να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποια σχέση του σύγχρονου «Δήμου» με το «Δήμο» και την «Πόλη – Κράτος» στην αρχαία Ελλάδα.

Ο καθηγητής Ηρακλής Ευθυμιάδης αναφέρθηκε στο λόγο και στη σημασία της συνάντησης με τη Δήμαρχο κι ακολούθησαν εισαγωγικές παρουσιάσεις από τους μαθητές. Ακολούθως η Δήμαρχος, αφού περιέγραψε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων και γενικότερα της τοπικής αυτοδιοίκησης, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό του Δήμου Σκύδρας, στην υφιστάμενη κατάσταση, στις προοπτικές και στις δυνατότητές του.

Μέσα από το διάλογο που αναπτύχθηκε επισημάνθηκαν, τηρουμένων των αναλογιών, τα κοινά σημεία και οι διαφορές της αρχαίας και σύγχρονης εποχής του «Δήμου» και της «Πόλης – Κράτους».

Αναφερόμενη η Δήμαρχος στη δική της διαδρομή αλλά κι άλλων αιρετών στην τοπική αυτοδιοίκηση προέτρεψε κι ενεθάρρυνε τα παιδιά, ώστε να δραστηριοποιούνται και να συμμετέχουν στα κοινά του τόπου μας γιατί αυτό είναι το νόημα και η ουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, της τοπικής δημοκρατίας.

Η Δήμαρχος Σκύδρας, τέλος, ανταποδίδοντας τις ευχαριστίες του Συνοδού – Εκπαιδευτικού και των παιδιών επανέλαβε τη χαρά και την ικανοποίηση της για την παρουσία τους, έχοντας, όπως τόνισε, τα ίδια ευχάριστα αισθήματα κάθε φορά που συναντιέται και συζητά με τη νεολαία μας που είναι το καμάρι και η ελπίδα του τόπου μας!