Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, συνεδρίασε χθες η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς στη Βουλή.

Προσκεκλημένοι ήταν ο Κώστας Κάμτσης, επί πολλά χρόνια Πρόεδρος της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών«Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ», ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Πιπεριάς «Η ΕΣΤΙΑ» Πέτρος Κωνσταντινίδης, ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Κονάκογλου και ο Γενικός Γραμματέας Στέλιος Μπούραλης, καθώς και ο Πρόεδρος του Φιλοπροόδου Συλλόγου Πολυκάρπης  «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Ελευθέριος Φωτεινός Πεχλιβάνης.

Ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχάρη θερμά τους νέους ανθρώπους για την πλούσια πολιτιστικής του δραστηριότητα αλλά και για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για την κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη του Τόπου τους – κυρίως όμως γιατί με την πολυσχιδή δράση τους κρατάνε άσβεστες τις μνήμες από τις Αλησμόνητες Πατρίδες!

Ο πρώην Υπουργός έκανε ειδική αναφορά στον επί πολλά χρόνια Πρόεδρο της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» Κώστα Κάμτση – αλλά και σε όλους τους διατελέσαντες διαχρονικά Προέδρους – για την τεράστια προσφορά τους στον Τόπο, στην Ιστορία και στις Παραδόσεις μας, με σημαντικά δημιουργήματα! Υπογραμμίζοντας ότι τη σπουδαιότητα του Έργου αυτής της Εταιρείας επισφράγισε με την επίσκεψή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

 

Δείτε το video με την ομιλία του Γιώργου Καρασμάνη: