Τους αγρότες της περιοχής μας που έχουν στήσει μπλόκο στο κόμβο Μεσημερίου – Άγρα επισκέφθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας.

Στο μπλόκο του Μεσημερίου οι αγρότες συμπλήρωσαν μία εβδομάδα που παραμένουν στο σημείο και καθημερινά ενισχύουν την παρουσία τους. Είναι αγρότες από την  Έδεσσα, το Μεσημέρι,τον  Άγρα, τα Βρυττά, το Νησί, την Κερασιά, την Φλαμουριά, την Καρυδιά, τη Πλατάνη, Άρνισσα και γύρω περιοχές .

Δηλώσαμε τη συμπαράσταση μας στον αγώνα του αγροτικού κόσμου του Δήμου μας σημειώνοντας ότι έμποροι και επαγγελματίες της περιοχής στέκονται στο πλευρό των αγροτών και στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά τους, αφού είναι αιτήματα επιβίωσης κλάδου. Συζητήσαμε την έως τώρα πορεία των αιτημάτων τους προς τους θεσμούς και τα επόμενα βήματα που θα καθορίσουν τη στάση τους και τις μορφές του αγώνα τους από εδώ και μπρος. Παράλληλα, καλούν τα μέλη μας, τον εμπορικό κόσμο της Εδεσσας και άλλους αρμόδιους φορείς να σταθούν στο πλευρό τους και να στηρίξουν  την προσπάθειά τους αφού ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας αποτελεί τον βασικό πυλώνα της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης .

Επίσης από τη μεριά των αγροτών υπήρξε διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν κλεισίματα δρόμων και ότι όποια ταλαιπωρία υπάρξει θα είναι από ολιγόλεπτη συμβολική διαμαρτυρία με διακοπή της κυκλοφορίας .

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Α.ΜΠΟΖΙΝΗΣ                    Ε.ΓΑΝΤΖΙΟΥ