Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου, παρουσία τοπικών αρχών και φορέων ολοκληρώθηκε η δωρεάν ενημερωτική εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας με θέμα «Ηλεκτρονικές απάτες εις βάρος επιχειρήσεων και πολιτών» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Γεώργιος Καρασμάνης – Βουλευτής Πέλλας, Τζαμτζής Ιορδάνης – Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας, Δημήτρης Γιάννου – Δήμαρχος Έδεσσας, Πέτρος Περδικάτσης – Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, εκπρόσωποι του Επιμελητήριου Ν.Πέλλας.

Ομιλητές ήταν ο διοικητής και αξιωματικοί του τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι στην διαχείριση υποθέσεων ηλεκτρονικού εγκλήματος και απατών .

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου αντανακλά το μέγεθος του προβλήματος και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καταναλωτές και πολίτες. Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών της πόλης μας, σχετικά με τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι, για να εξαπατήσουν, καθώς και να αναλυθούν τρόποι προστασίας, απέναντι στις κυριότερες μορφές Απατών και κυρίως σε αυτές που συντελούνται μέσω διαδικτύου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα εξής:

  • Συμβατικές απάτες και συνηθέστερες μορφές τους
  • Ηλεκτρονικές/Διαδικτυακές Απάτες ή  Απάτες με Υπολογιστή
  • Απάτες με πιστωτικές κάρτες
  • Τηλεφωνικές απάτες
  • Απάτες με την χρήση κινητού τηλεφώνου
  • Απάτες με αγορές μέσω διαδικτύου
  • Συμβουλές για ασφαλείς οnline συναλλαγές και τρόπους αποφυγής απατεώνων

Επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης και κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του να απαντά σε ουσιαστικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ο Εμπορικός Σύλλογος Έδεσσας θα ήθελε να ευχαριστήσει την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας για την άριστη συνεργασία και το άψογο αποτέλεσμα. Τέλος να ευχαριστήσουμε τα μέλη του συλλόγου μας και τους πολίτες που στηρίζουν κάθε μας εγχείρημα, ενισχύουν το όραμά μας και μας ωθούν να εξελισσόμαστε διαρκώς προς όφελός τους .

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Α.ΜΠΟΖΙΝΗΣ              Ε.ΓΑΝΤΖΙΟΥ

 

Σας καλωσορίζω στην σημερινή ενημερωτική διάλεξη με θέμα:

Ηλεκτρονικές απάτες εις βάρος επιχειρήσεων και πολιτών.

Ο λόγος που μας φέρνει απόψε εδώ είναι  πολύ σημαντικός.

Πολύ συχνά πλέoν, πολλά μέλη μας έμποροι, αλλά και καταναλωτές, μας αναφέρουν κρούσματα εξαπάτησης. Αυτή η ραγδαία αύξηση των περιστατικών, έχει αναγάγει πλέον το πρόβλημα σε μάστιγα!

Καθημερινά, με διάφορα τεχνάσματα, επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν επαγγελματίες και πολίτες αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στόχος μας είναι η ενημέρωση για το πως μπορούμε να αντιληφθούμε τέτοια περιστατικά και να προστατευθούμε.

Κυρίες και κύριοι,

είτε μας αρέσει είτε όχι ζούμε στην εποχή της πληροφορίας. Της Καλής, αλλά και της Κακής, της Αληθινής, αλλά και της Ψεύτικης!

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με χιλιάδες πληροφορίες, τόσες πολλές που αδυνατούμε να τις φιλτράρουμε ικανοποιητικά με αποτέλεσμα, εκεί ακριβώς,  βρίσκουν τρόπο να τρυπώνουν οι επιτήδειοι και απατεώνες, οι οποίοι καταφέρνουν να μας αποσπούν χρήματα.

Δυστυχώς το μοναδικό μας όπλο άμυνας και αντιμετώπισή τους, είναι η έγκυρη ενημέρωση όπως η σημερινή!

Άλλωστε μία από τις σπουδαιότερες αρμοδιότητες του εμπορικού συλλόγου, είναι η ενημέρωση των μελών του. Και των πολιτών.

 

Η σημερινή εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Έδεσσας και το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας. Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Περδικάτση Πέτρο για την άριστη συνεργασία.

Επίσης, θέλω να τονίσω τη μεγάλη σημασία που έχει για μας η υποστήριξη του Επιμελητηρίου Πέλλας, της Αντιπεριφέρειας Πέλλας και φυσικά του Δήμου Έδεσσας στην αποψινή διοργάνωση. Οι σημαντικότεροι θεσμοί του τόπου μας με τους οποίους έχουμε άριστη σχέση και συνεχή συνεργασία. Μία συνεργασία που σφυρηλατούμε καθημερινά, γιατί μοιραζόμαστε μαζί, ένα κοινό στόχο:

τη στήριξη των επαγγελματιών και των πολιτών της όμορφης πόλης μας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Έδεσσας έχει μακρόχρονη ιστορία και σήμερα – με την προσπάθεια και τη στήριξη όλων των επαγγελματιών της πόλης – είναι δυνατότερος και μεγαλύτερος από ποτέ. Στόχος μας, ως νέου διοικητικού συμβουλίου, που αναδείχθηκε πριν από μόλις 6 μήνες, είναι να συνεχίσουμε την πετυχημένη πορεία της προηγούμενης διοίκησης και να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην ανάπτυξη της πόλης.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας αποτελείτε από 10 μέλη οι οποίοι έχουν  ξεχωριστές αρμοδιότητες και τομείς ευθύνης. Έχουν πολύ όρεξη και  διάθεση για προσφορά στην τοπική μας αγορά και στην υλοποίηση διάφορων δράσεων.

 

Πολύ πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία η νέα μας ιστοσελίδα esedessas.gr

Μπορείτε να τη δείτε γραμμένη και στα στυλό που σας μοιράστηκαν κατά την είσοδο σας και φιλοδοξούμε να γίνει ένα δυναμικό εργαλείο ενημέρωσης των μελών μας για χρηματοδοτικά προγράμματα, τις δράσεις μας, αλλά και να δεχθούμε ιδέες και προτάσεις για να κάνουμε παρεμβάσεις και να βελτιώσουμε τη δική μας δράση.

Αυτήν την στιγμή τρέχουμε σημαντικά πρόγραμματα όπως είναι το Open Mall σε συνεργασία με τον Δήμο, επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης των εργαζομένων μας τα ΛΑΕΚ και διάφορα επιδοτούμενα αναπτυξιακά προγράμματα. Στόχος μας είναι η συμμετοχή και σε άλλα, ακόμα περισσότερα και σημαντικά προγράμματα, καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος Έδεσσας έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα:

Ο Σύλλογος έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα. Είναι ο μοναδικός σε όλη την Ελλάδα που έχει στα μέλη και στο Διοικητικό του Συμβούλιο:

Τον Πρόεδρο δευτεροβάθμιου οργάνου, τον Νεκτάριο Ελμαλόγλου και

Τον  Πρόεδρο του τριτοβάθμιου οργάνου μας, της ΕΣΕΕ, τον Γιώργο Καρανίκα.

Αυτά τα δύο εξέχοντα μέλη μας, θέλουμε να αξιοποιήσουμε ώστε να έχουμε άμεση ενημέρωση και παρέμβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων προκειμένου να αποκομίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη για τον εμπορικό κόσμο της Έδεσσας.

 

Τελειώνοντας να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας για τον χρόνο που αφιέρωσαν να προετοιμάσουν και να μας παρουσιάσουν την σημερινή εκδήλωση.