Με ομόφωνη απόφαση των μελών της, όπως αυτή λήφθηκε κατά την τελευταία Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η Περιφερειακή Οργάνωση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ συντάσσεται με την Απόφαση του 18ου Τακτικού και Εκλογικού Συνεδρίου των ΟΠ που συγκλήθηκε νόμιμα τον Δεκέμβριο 2023 και συνεπώς συμμετέχει στην ενότητα του οικολογικού, εναλλακτικού, πράσινου και κοινωνικού χώρου των δικαιωμάτων μέσω της εκλογικής Συμμαχίας «Πράσινο & Μωβ».

Παράτυπα διαδικτυακά συνέδρια πολύ μικρής μερίδας ενεργών μελών των ΟΠ που, για χάρη προσωπικών φιλοδοξιών ανατρέπουν και ακυρώνουν ακόμη και πολύ πρόσφατα δικά τους δημοψηφίσματα, στα οποία με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε η συμμετοχή στην ως άνω Συμμαχία, μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους. Καλούμε τα μέλη αυτά, πριν αυτό-διαγραφούν από την πολιτική συνείδηση του εναλλακτικού χώρου, να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες καθώς και να αποδεχτούν την ευκαιρία να αγωνιστούν για τις πράσινες και οικολογικές αξίες μέσα στην Ελληνική Βουλή.

Η Περιφερειακή Οργάνωση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στηρίζει κάθε προσπάθεια εκλογικής ενδυνάμωσης της Συμμαχίας και της Πολιτικής Οικολογίας στην Ελλάδα. Καλούμε τους ανθρώπους της Δημοκρατίας και του Πράσινου – Κοινωνικού Κινήματος να συμμετέχουν ενεργά και να στηρίξουν την Συμμαχία «Πράσινο & Μωβ» σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που θα ακολουθήσει.

Το Γραφείο των Οικολόγων Πράσινων Κεντρικής Μακεδονίας