Με διανομή τροφίμων στο Δημαρχείο Εξαπλατάνου, του Δήμου Αλμωπίας, ολοκληρώνεται σήμερα η διανομή προϊόντων, στους δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ), στους 4 Δήμους – Κοινωνικούς Εταίρους του Προγράμματος.

Η διανομή τροφίμων άρχισε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, σε περίπου 7.000 ωφελούμενους συμπολίτες μας, δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), οι οποίοι έχουν επιλέξει στην αίτηση τους να λάβουν και προϊόντα μέσω ΤΕΒΑ.

Παράλληλα διενεργήθηκε, ως συνοδευτική δράση, ενημέρωση των ωφελούμενων για παροχή πρώτων βοηθειών σε επείγοντα περιστατικά, δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές για το σχολικό εκφοβισμό και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών και εφήβων, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, την αντιμετώπιση του άγχους και στρες και ενημέρωση για την ενδυνάμωση των πολιτών με κρατικά επιδόματα.

Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Πέλλας είναι η Π.Ε. Πέλλας ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, κατά τη διαδικασία της διανομής, τόνισε : «Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Πέλλας, σε συνεργασία με τους εταίρους – Δήμους της, συνεχίζει τις διανομές προϊόντων αποκεντρωμένων προμηθειών, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων. Σκοπός του προγράμματος είναι να στηριχθούν, κατά το δυνατόν, οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας, ώστε να αντιμετωπίζουν τις άμεσες ανάγκες σίτισης και έλλειψης ειδών πρώτης ανάγκης. Δυστυχώς σχεδόν ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους εξακολουθεί να διατρέχει κίνδυνο φτώχειας. Είναι ώρα να ενεργοποιήσουμε τα αποθέματα αλληλεγγύης, ώστε να συνδράμουμε αποτελεσματικά τους οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας, διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή, βελτιώνοντας έτσι τη ζωή όλων μας».