Συλλήψεις για ληστεία Συνελήφθησαν χθες (12 Φεβρουαρίου 2023) το πρωί στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο ανήλικοι ημεδαποί, καθώς λίγο μετά τα μεσάνυχτα την ίδια ημέρα, προσέγγισαν ανήλικο ημεδαπό και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, του αφαίρεσαν το πορτοφόλι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ.
Συλλήψεις για κλοπή ·      Συνελήφθησαν προχθές (11 Φεβρουαρίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσαν από αγροικία διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια πούλησαν σε ημεδαπό άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία. Κατασχέθηκαν δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν, στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

·      Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω προχθές (11 Φεβρουαρίου 2023) τα ξημερώματα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ανήλικος ημεδαπός, καθώς εντοπίστηκε μέσα σε κατάστημα, που όπως διαπιστώθηκε είχε λίγο νωρίτερα διαρρήξει. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι την τελευταία εβδομάδα διέρρηξε ακόμη δύο καταστήματα στην ίδια περιοχή, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό και αλκοολούχα ποτά, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κατσαβίδι.

Συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών ·      Συνελήφθη προχθές (11 Φεβρουαρίου 2023) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει 6 αλλοδαπούς άνδρες με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε όπως και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

·      Συνελήφθησαν χθες (12 Φεβρουαρίου 2023) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας, δύο αλλοδαποί άνδρες, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν ως οδηγός και συνοδηγός, διαπιστώθηκε να έχουν επιβιβάσει 4 αλλοδαπές γυναίκες, δύο από τις οποίες ήταν ανήλικες, με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, όπως και το χρηματικό πόσο των 275 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του ενός συλληφθέντα. Επίσης στην κατοχή του δεύτερου συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν χθες (12 Φεβρουαρίου 2023) το βράδυ στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς προ επικείμενου ελέγχου, απέρριψαν σε παρακείμενη αυλή πολυκατοικίας ποσότητα κάνναβης βάρους 106 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.  Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

 

Σύλληψη για κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων Συνελήφθη το μεσημέρι της 10ης Φεβρουαρίου 2023 σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, πραγματοποίησε συναλλαγές σε 3 διαφορετικά καταστήματα, χρησιμοποιώντας εμφανώς πλαστά χαρτονομίσματα. Ο ανωτέρω στην προσπάθεια του να διαφύγει τη σύλληψη απώθησε με βία τους αστυνομικούς, ωστόσο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ ο συνεργός του, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, τον ανέμενε σε όχημα με το οποίο και διέφυγε. Συνολικά κατασχέθηκαν 6 εμφανώς πλαστά χαρτονομίσματα, ονομαστικής αξίας 50 ευρώ, που χρησιμοποιήθηκαν στα παραπάνω καταστήματα. Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκαν και  κατασχέθηκαν 1 ακόμη εμφανώς πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο.
Εξιχνίαση κλοπών Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα και ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον προηγούμενο μήνα, αφαίρεσαν αρχικά ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο στη Βέροια και χρησιμοποιώντας το, διέρρηξαν αγρόκτημα σε περιοχή της Ημαθίας, από όπου αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία και μεταλλικά αντικείμενα, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.