Ως μέγα θέμα της αντιπολιτευτικής πολιτικής αναδείχθηκαν οι κυβόλιθοι που τοποθετήθηκαν επί χώματος στις κουφάλες των πλατάνων του πάρκου καταρρακτών!
Θέλω να θυμίσω ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή – της οποίας ο κ. Τσεπκεντζής ήταν Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της επιχείρησης Καταρρακτών – είχε τσιμεντώσει τον πλάτανο! Εμείς φροντίσαμε να απομακρύνουμε το βλαβερό και ακαλαίσθητο τσιμέντο και να τοποθετήσουμε κυβόλιθους, όχι σε σκυρόδεμα αλλά σε χώμα, που επιτρέπει στο δέντρο να ανασαίνει και στο νερό της βροχής μπαίνει στο έδαφος.
Πρέπει να πούμε επίσης ότι με τους κυβόλιθους οι πλάτανοι έπαψαν να είναι αυτοσχέδια ουρητήρια, καθώς οι περαστικοί σέβονται την τάξη του χώρου.
Όσο για το έγγραφο του δασαρχείου έχει απαντηθεί αρμοδίως από το Δήμο Έδεσσας.
Αυτά που δεν έχουν απαντηθεί από τον οικολόγο κ. Τσεπκεντζή που οραματίζεται πράσινη πόλη (ανεχόμενος για 15 και πλέον χρόνια το τσιμέντο που είχε τοποθετήσει στον πλάτανο η δημοτική αρχή της οποίας ήταν μέλος), όσο και από τους αρμόδιους επιστήμονες του Δασαρχείου, είναι τα ερωτήματα:
i. Δεν είχαν αντιληφθεί ότι ο πλάτανος στο πιο τουριστικό σημείο της πόλης ήταν τσιμενταρισμένος για 15 περίπου χρόνια;
ii. Γιατί δεν έκαναν κάποια ενέργεια τόσα χρόνια οι προστάτες του πρασίνου και της αισθητικής τόσα χρόνια;
iii. Μήπως προτιμούν το τσιμέντο στο δάπεδο και την είσοδο της κουφάλας του δέντρου (που είχε βάλει η προηγούμενη δημοτική αρχή) από τους κυβόλιθους σε χώμα (που τοποθετήσαμε εμείς);