Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΔΑΠΜΕΑ

Γεμάτες άνθη οι νέες δημιουργίες τους

Το τμήμα του Εργαστηρίου Κεραμικής του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών, δημιούργησε για μια ακόμη χρονιά αριστουργήματα από πηλό και φαντασία και γέμισε άνθη της Αγάπης τις ψυχές των παιδιών και δημιουργών τους. Για το φετινό Πάσχα, οι λαμπάδες που φτιάχνουν οι ωφελούμενοι του Κέντρου αποδεικνύουν πόση δύναμη μπορεί να έχει το μυαλό και ο εσωτερικός κόσμος ενός ατόμου με βαριά αναπηρία, όταν του δίνεις την ευκαιρία να το κάνει. Η κεραμίστρια του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών Αγγέλα Παπαδοπούλου επισημαίνει πως μέσα από αυτές τις δημιουργίες καταλαβαίνεις τη σκέψη κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες της ΔΗΚΕΠΑΠ στα Γιαννιτσά φοιτούν άτομα με βαριές κινητικές και νοητικές παθήσεις και μέσα από ότι δημιουργούν και από τις δράσεις που συμμετέχουν, αποδεικνύουν που έχουν να μας πουν πολλά. Ανάμεσά τους και άτομα με Σύνδρομο Down που η σημερινή ημέρα τους ανήκει.

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του Έλληνα γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down. Ως Παγκόσμια Ημέρα καθιερώθηκε η 21η Μαρτίου κάθε χρόνο, γιατί προκύπτει από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο Down (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος=3.21).

Το ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών στέλνει το δικό του μήνυμα για τον κόσμο των ΑμεΑ επιβεβαιώνοντας τις ευαισθησίες, την ενσυναίσθηση, την αγάπη και την κατανόηση που εισπράττεις από τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Κι αυτό το αποδεικνύουν και οι δημιουργίες τους στο Εργαστήρι Κεραμικής…