Ως Ε.Α.Κ.Π. εκφράζουμε τη θλίψη μας  για το πρωτοφανές πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των θυμάτων όπως και του δικού μας αγαπητού συναδέλφου από το 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών. Επίσης καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετάσχει στις αιμοδοσίες που διοργανώνονται στις πόλεις όπου νοσηλεύονται τραυματίες.

Ταυτόχρονα όμως εκφράζουμε και την οργή μας διότι πρόκειται για ακόμα μια τραγωδία που δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Οι πολλαπλές καθυστερήσεις, μικρότερης κλίμακας ατυχήματα, κ.τ.λ. ήταν επαρκείς ενδείξεις ότι επικρατεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση στις σιδηροδρομικές μεταφορές, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τους εργαζόμενους.

Πολυάριθμες ήταν και οι προειδοποιήσεις από τους εργαζόμενους ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί ένα πιο σοβαρό ατύχημα, οι οποίες όπως φαίνεται αγνοήθηκαν πλήρως.

Πρόκειται για την ίδια τακτική που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις σε κάθε τομέα και στη ζυγαριά «κόστος/όφελος» τοποθετούνται οι ζωές του λαού και τα κέρδη των επιχειρηματιών. Υγεία, Παιδεία, Μεταφορές, Πυρασφάλεια, παντού οι ζωές μας είναι το «κόστος» που τους βαραίνει και τα κέρδη τους το μόνο «όφελος» για το οποίο πραγματικά νοιάζονται.

Δεν πρόκειται για μια «κακή στιγμή», αλλά για προδιαγεγραμμένο έγκλημα με αιτίες και ενόχους.

Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μη συγκαλυφθεί τίποτα!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ