«Οι ζωές μας δεν είναι κόστος. Οι ζωές μας έχουν αξία!», φώναξαν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι και ο λαός στο νομό Πέλλας, στις απεργιακές συγκεντρώσεις εργατικών σωματείων και φορέων σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Αριδαία, ενώνοντας τις φωνές τους με αυτές των δεκάδων χιλιάδων από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Εργαζόμενοι πίσω από τα πανό των Συνδικάτων τους, αυτοαπασχολούμενοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και τα γραφεία τους, εκπαιδευτικοί, γυναίκες με τα παιδιά τους διάλεξαν και σήμερα τον δρόμο του αγώνα για την προστασία της ζωής του λαού, ενάντια στην εγκληματική πολιτική του κέρδους και του «κόστους – οφέλους» που έφερε την τραγωδία στα Τέμπη, όπως και πολλές άλλες τα προηγούμενα χρόνια.

Οι φωνές αυτές ξεκαθάρισαν πως δεν είναι διατεθειμένες να επιτρέψουν να ξεχαστούν ή να συγκαλυφθούν οι αιτίες του εγκλήματος στα Τέμπη και απαιτούν: Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, Υγεία δωρεάν για όλους. Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Εδώ και τώρα αντισεισμικό έλεγχο σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς. Άμεσα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

Οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο νομό που πήραν το λόγο και έκαναν παρεμβάσεις στις απεργιακές συγκεντρώσεις, τόνισαν πως η οργή που νιώθει ο λαός της χώρας μας μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη και οι μεγαλειώδεις πανελλαδικές κινητοποιήσεις ανοίγουν δρόμο ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους ανθρώπους, που είναι και δικά μας παιδιά. Υπόλογοι για το έγκλημα, είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, που σταδιακά οδήγησαν το σιδηρόδρομο σε αυτή την τραγική κατάσταση. Που τώρα υποκριτικά χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» και κάνουν τους ανήξερους.

Καθένας τους από την πλευρά του σημείωσε τη μεγάλη σημασία που έχει η επιλογή που κάνει σήμερα ο καθένας να μη σιωπά. Κάλεσαν και από τις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά.  «Τώρα είναι ώρα να σηκώσουμε ανάστημα και με όπλο μας τον οργανωμένο, διεκδικητικό αγώνα, να “πολεμήσουμε”, μαζικά και θαρραλέα, για τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Κόντρα στις αιμοσταγείς επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, των κυβερνήσεων τους! Να δυναμώσουμε την πάλη για τις δικές μας ανάγκες, ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές. Όσο εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές. Και γι’ αυτές θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να νικήσουμε!» Με λόγια που έδωσαν το στίγμα συνέχισης του αγώνα έκλεισαν τις συγκεντρώσεις τους, ενώ ακολούθησαν δυναμικές πορείες.