Την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 19:00, η Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟS και η ενημερωτική ιστοσελίδα TVXS διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου «Η κενή διαθήκη του Μωυσή: 2020-22: Έργα και ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη» του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δημοσιογράφου και σκηνοθέτη, Στέλιου Κούλογλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Άρις Καζάκος, ομ. καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Νομική Σχολή, ΑΠΘ

Δώρα Αυγέρη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δημοσιογράφος

Σοφία Καϊτατζή-Γουίτλοκ, καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης και Πολιτικής Επικοινωνίας, Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ, και

ο συγγραφέας του βιβλίου, Στέλιος Κούλογλου

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και ντοκιμαντερίστας, Παύλος Νεράντζης, διδάκτορας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.

 

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3IF0msE

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο καταγράφει σε καθημερινή βάση τις ενέργειες και τις δηλώσεις της κυβέρνησης και της ΝΔ την περίοδο 2020-22. Συνοδεύεται από 25 γελοιογραφίες του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

 

 

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Στέλιος Kούλογλου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην δημοσιογραφία στο Παρίσι, στο Τόκιο και στην Ινδία. Διετέλεσε ανταποκριτής στο Παρίσι και στη Mόσχα και κάλυψε ως ειδικός απεσταλμένος τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Έχει συνεργαστεί με την εφημερίδα Le Monde Diplomatique  και τον γαλλογερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARTE και ανακηρύχθηκε «δημοσιογράφος της χρονιάς»  το 2006 και 2007. Απο το 1995 έως το 2008 ήταν ο δημιουργός της εβδομαδιαίας εκπομπής «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα»,  που βραβεύτηκε κατ΄ επανάληψη ως η καλύτερη ενημερωτική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης. Τα ντοκιμαντέρ του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2008 ίδρυσε το Tvxs.gr, το πρώτο ενημερωτικό site στην Ελλάδα. Από το 2015 είναι ευρωβουλευτής. Έχει γράψει 10 βιβλία.