Συναντήσεις με αγρότες του Νομού Πέλλας πραγματοποιεί αυτό το διάστημα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, με κεντρικό θέμα τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που δίνουν λύσεις: πρώτον, στα ζητήματα των διακατεχόμενων-ανταλλάξιμων  αγροτεμαχίων, κυριότητας του Υπουργείου Οικονομικών, και δεύτερον, στα προβλήματα που προέκυψαν με την ανάρτηση των δασικών χαρτών από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής συναντήθηκε με ενδιαφερόμενους πολίτες σε Προμάχους, Αρχάγγελο, Γαρέφι, Νότια, Περίκλεια, Άνω Γραμματικό, Κερασιά και Μελίσσι και συζήτησε μαζί τους τις λεπτομέρειες των ρυθμίσεων τόσο του Υπουργείου Οικονομικών όσο και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ειδικότερα,  ο Βουλευτής ενημέρωσε:

  1. Για τον τρόπο απόκτησης τίτλων ιδιοκτησίας σε αγροτεμάχια που ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών και καλλιεργούνται για δεκαετίες από αγρότες, τον οποίο παρέχει ρύθμιση του Υπ. Οικονομικών που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα.
  2. Για την ψήφιση του νόμου το καλοκαίρι του 2022 από το ΥΠΕΝ, με τον οποίο αποχαρακτηρίζονται ως δασικά τα αγροτεμάχια που συμπεριλαμβάνονται στους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ.
  3. Για τη δυνατότητα νομιμοποίησης της γεωργικής χρήσης εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων, την οποία παρέχει ρύθμιση του ΥΠΕΝ που ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα.
  4. Για τη δυνατότητα τροποποίησης των ορίων των οικισμών στην περίπτωση εμφανούς λάθους των ορίων.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής τόνισε ότι αποδεικνύεται στην πράξη η βούληση της κυβέρνησης να ρυθμίσει όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα αλλά και να αποκαταστήσει αδικίες που δημιουργήθηκαν με αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Κεντρικοί άξονες των αποφάσεων της κυβέρνησης είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας αλλά και η προάσπιση των περιουσιακών δικαιωμάτων των πολιτών.