Στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλίππειου στα Γιαννιτσά, το απόγευμα της Δευτέρας 27 Μαρτίου, η δημοτική παράταξη ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με επικεφαλής τον Στάθη Καστερίδη, πραγματοποίησε την εκδήλωσή της με θέμα την Γυναίκα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ουσιαστική Ισότητα στην πράξη, μέσα από τις πολιτικές των δήμων. Ανάμεσα σε υποψήφιες δημοτικές συμβούλους, συνεργάτιδες και φίλες, ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας, μίλησε για ισότιμη αντιμετώπιση στην πολιτική και στην ζωή, για αμοιβαίο σεβασμό σε μια κοινή πορεία για την ανάπτυξη του τόπου και για κοινούς στόχους.

Η εκδήλωση που είχε αναβληθεί λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, έγινε μέσα σε ένα κλίμα ουσιαστικής κουβέντας για τον ρόλο του πολιτικού απέναντι στον πολίτη και για την ανάγκη ασφάλειας απέναντι στις συνθήκες της καθημερινής μας ζωής. Ο κ. Καστερίδης αναφέρθηκε και στον χαμό της 23χρονης Ιφιγένειας και ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, ενώ ευχήθηκε να αποδοθεί δικαιοσύνη γι’ αυτήν την ανείπωτη τραγωδία.

Ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας για την μεγάλη ανταπόκριση στην συγκέντρωση αυτή, επισημαίνοντας πως «όσοι ανησυχούν για ειδικές εκδηλώσεις για τις γυναίκες και τους νέους, τους ενημερώνουμε πως θα γίνουν πολλές παρόμοιες μέχρι τις εκλογές γιατί κάθε συνάντηση θα έχει στόχο την ουσιαστική ενημέρωση και τις προτάσεις μας ως συνδυασμού, αλλά και την διάθεση να ακούσουμε τους πολίτες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται αόριστο πολιτικό λόγο. Χρειάζεται προτάσεις και άποψη».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε την σημασία συμμετοχής όλων στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Να έχουμε όλες και όλοι λόγο και ρόλο ώστε ο δήμος Πέλλας να μετατραπεί επιτέλους σε έναν σύγχρονο αναπτυσσόμενο δήμο που θα προσφέρει ευκαιρίες στη νέα γενιά. Σε έναν τόπο που θα έχει πρόσβαση για όλους ισότιμα και όσο είναι στο χέρι της δημοτικής αρχής ισάξια. Η ισότητα στην πράξη, στην πολιτική, στην εργασία, στην οικογένεια, στην καθημερινότητα, στην ίδια τη ζωή, είναι όλα όσα μπορούμε να προστατέψουμε όλοι μαζί. Η ισότιμη θέσπιση αποφάσεων και μέτρων για άντρες και γυναίκες, αποσκοπούν στην ενίσχυση το θεσμού της οικογένειας, στην στήριξη των γυναικών ώστε να συνδυάζει οικογένεια και επαγγελματική καριέρα, αλλά να έχει και ισχυρή παρουσία στην απασχόληση και στην οικονομία».

«Η αυτοδιοίκηση» τόνισε ο Στάθης Καστερίδης «πρέπει να έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια και την προστασία, την ενημέρωση και την συνεργασία με τους δημότες και τους κατοίκους ενός τόπου. Στόχος μας να υπάρχει αποτέλεσμα και σε θέματα καθημερινότητας και σε σοβαρά ζητήματα που δυστυχώς βρίσκονται γύρω μας. Έχουμε προτάσεις για το πως μπορεί η δημοτική αρχή να βοηθήσει, να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει. Με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και με επιστημονικό προσωπικό υποστήριξης».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας Στάθης Καστερίδης στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε τις γυναίκες που κατέκλεισαν την αίθουσα και ιδιαίτερα τη νέα γενιά που συμμετέχει και στο ψηφοδέλτιο νίκης, επισημαίνοντας πως «η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας εντυπωσιακός χώρος προσφοράς και έμπνευσης. Η σημερινή δημοτική αρχή είναι απούσα από παντού… Υπάρχει λόγω εμπειρίας και γνώσης, σχέδιο και πρόγραμμα για να αξιοποιήσουμε χώρους εντός του δήμου με καινοτόμες δράσεις. Η γυναίκα ως μητέρα, κόρη, άνθρωπος που φροντίζει τους ηλικιωμένους γονείς, δασκάλα και με ιδιαίτερες ευαισθησίες γνωρίζει τις ανάγκες περισσότερο από τον καθένα μας. Γι‘ αυτό είναι σημαντική η ενεργό συμμετοχή. Η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο».

Ο κ. Καστερίδης κάλεσε σε έναν έντιμο αγώνα, με ισότιμους συνομιλητές και με στόχο να παραδώσουμε όσο περνάει από το χέρι μας έναν καλύτερο και ασφαλέστερο κόσμο στα παιδιά και στα εγγόνια μας.