Στις 20/03/23 η Β΄ Τάξη του 1ο ΕΠΑΛ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΈΔΕΣΣΑΣ, του Τομέα Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κυρ. Λιόλιου Σ., θα πραγματοποιήσει  Εκπαιδευτική Δράση, στο κέντρο της πόλης, με θέμα: ¨ Ημέρα Γευσιγνωσίας – Νηστίσιμα Γλυκά ¨ & ¨ Έλεγχος Επιθυμητού Βάρους ¨.

Οι μαθητές θα μοιράσουν στον κόσμο νηστίσιμα γλυκά (λαμβάνοντας υπόψη και τη νηστεία του Πάσχα) που παρασκεύασαν τα ίδια, θέλοντας να περάσουν το μήνυμα, πως χρησιμοποιώντας αγνά, light και σπιτικά υλικά θα μπορούσαμε κάποιες φορές και πάντα με μέτρο, να απολαμβάνουμε αυτούς τους γλυκούς πειρασμούς. Η πρωτοβουλία αυτή θα συνδυαστεί με ενημέρωση των πολιτών σε θέματα διατροφής και με έλεγχο του επιθυμητού βάρους σε όσους το επιθυμούν. Η προσπάθεια αυτή θα έχει την υποστήριξη της κ. Νόπης Μιχαηλίδου (Διαιτολόγος/Διατροφολόγος, Μsc) και του Δήμου Έδεσσας, που θα παραχωρήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η δράση, θα προτρέψει στους μαθητές βγαίνοντας από τα πλαίσια του σχολείου, να ενισχύσουν τις σχέσεις τους με την τοπική κοινωνία και να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο σε αυτή, προσφέροντας υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο της πόλης.