Υπό τη σκιά του φρικτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Ιεράς Μητρόπολης Αγία Σκέπη.

Τον Ιερό Ναό κατέκλυσε πλήθος ευσεβών Χριστιανών, ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ιορδάνης Τζαμτζής, οι βουλευτές Λάκης Βασιλειάδης της Ν.Δ. και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι εκπρόσωποι Στρατιωτικών Αρχών καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και αναγνώστηκε το Συνοδικόν της Ορθοδοξίας.

Μετά τη Λιτανεία ανεπέμφθη δέηση υπέρ Αναπάυσεως των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών μας, οι οποίοι βρήκαν φρικτό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιωήλ εξέφρασε τον βαθύτατο πόνο και την οδύνη του Ιερού Κλήρου για την απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας, τόσο αδόκητα, βίαια και φρικτά, οι περισσότεροι των οποίων ήταν νέοι.